En Sıcak Konular

Arda: İşi penaltılara bırakmayacağız!

13 Haziran 2008 21:03 tsi
Euro 2008 Finalleri A Grubu'nda 3. maçını Çek Cumhuriyeti ile oynayacak olan A Milli Takım'da kaleci Volkan Demirel ve Arda Turan düzenlediklerini basın toplantısında gruptan çıkacaklarını söylediler.

İsviçre maçında bir topu direkten dönen, son dakikada attığı golle de Türkiye'ye 3 puan kazandıran Arda Turan, Norveç, Bosna Hersek ve İsviçre ile final niteliği taşıyan maçlar oynadıklarını, gruptan çıktıklarını ve Çek Cumhuriyeti ile 4. tur maçı oynayarak çeyrek finale kalacaklarını söyledi. Arda Turan, İsviçre maçındaki ortaya koyduğu oyun ve attığı golle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu gol bizim umutlarımızı son maça taşıdığı için çok mutluyum. Hayatımın en değerli gollerinden biriydi. Ülkemin insanlarını takım arkadaşlarını çok mutlu etti. Eğer çekleri yenersek bu golün önemi daha büyük olacak. Bu takım birçok ilke imza attı. İnşallah Çekleri yenerek yeni bir ilk daha yapacağız. Biz işi penaltılara bırakmayacağız. Ama kalırsa Volkan abi 20 penaltılık istatistiklerini bozacaktır. İlk 45 dakikada çok iyi oynadık. Maçın kasetini izledim. Sadece yağış bizim teknik oyuncularımızı etkilemiş. Üç puanımız oldu, ama sürekli final maçı oynuyoruz. Norveç, Bosna hala oynuyoruz. Bir türlü bitmedi finaller. Biz artık Çek Cumhuriyeti maçını 4. tur karşılaşması olarak düşünüyoruz. Biz ne yaparsak bu başarımız onlar için. Onların mutlu olmaları için. Biz onları mutlu etmek istiyoruz. 16 takım arasındayız ve Pazar günü de kazanırsak 8 takım arasına gireceğiz. Biz bunun baskısını değil keyfini yaşamak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama herkesin bu maçın keyfini çıkarmasını istiyoruz. Çekleri izledik. Pozisyona bağlı bir takım. Çok disiplinli bir ekip. Benim düşüncem bunları açacak silahlarımız var. Önemli olan bu sorumluluğu almaktır. Çok zevkli ve keyifli bir karşılaşma olacak."

Arda, gazetelerde yer alan prim haberlerine de tepki göstererek, ''Ben 21 yaşındayım. 19 yaşında milli takıma geldim. Daha hiç para konuşulduğunu görmedim. Eğer bir şey kazanırsak yöneticilerimiz gerekli takdiri yapar. Biz sadece ülkemize hizmet etmek için buradayız. Başımızdaki insanlar bize kazanmayı öğrettiler. Konuşurken herkes dikkatli konuşsun ve elini vicdanına koysun. Biz kazanmak için oynayacağız. Çünkü bizi sadece kazanmak ileri götürecektir. ''

Gruptan çıkmaları ve rakibin Hırvatistan olmasıyla ilgili olarak ise Arda, ''Çıkarsak rakibimizin Hırvatistan olacağını biliyoruz. Ancak şu anda sadece Çek maçını düşünüyoruz. Çünkü yükselemediğimiz zaman Hırvat maçının bizim için bir anlamı kalmayacak.'' ifadelerini kullandı.

Arda, genelde Euro 2008'de mücadele eden takımlarla ilgili olarak da, ''Çok etkili ve üst düzey oynayan bir Hollanda'yı gördüm. Biraz Portekiz teknik oyunculardan kurulu bir takım. Diğer takımları sistem ekipleri olarak görüyorum. Benim favorim tabii ki Türkiye. Neden finale çıkmayalım. Ben çıkacağımıza inanıyorum. Bu görüşüme belki Türkiye'de bazı insanlar inanmayabilir ama ben buna inanıyorum. Eğer finale kalamazsak çok üzüleceğim. Fizik gücü tabii ki önemli. Bizim de bu tür oyuncularımız da var. Çok kısa boylu bir adam çok uzun boylu bir adamdan kafa topu alıyor. Önemli olan inanmaktır." dedi.

VOLKAN DEMİREL: ''AY-YILDIZLI BAYRAĞI LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAĞIZ''

Gerek grup maçlarında gerekse Portekiz ve İsviçre maçlarında ortaya koyduğu performansla takdir toplayan Volkan Demirel, görev verildiği sürece en iyi şekilde mücadele edeceğini söyledi.

Volkan Demirel, yaptığı açıklamada; "İsviçre maçı bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Benim kurtarışlarım değil takımın iyi oynaması önemliydi. Hem takımın hem ülkemizin böyle bir galibiyete çok ihtiyacı vardı. İnşallah Çek Cumhuriyeti'ni de yenerek bu galibiyeti daha anlamlı hale getireceğiz." dedi.

Maçın penaltılara kalması halinde elinden gelen her şeyi yapacağını kaydeden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama eminim ki takım arkadaşlarım bu işi penaltılara bırakmayacaktır. Defansımızın kötü olduğu şeklindeki değerlendirmelere katılmıyorum. İyi defans yapıyoruz. Belki bireysel hatalar yapıyoruz. Son maçımızda bunu gösterdik. Belki hava yağışlı olmasaydı o golü de yemezdik. Ben defansla defansta oynayan arkadaşlarım da benimle çok iyi anlaşıyoruz. Uzun boylu forvet oyuncuların bize karşı etkili olacağını sanmıyorum. Belki teknik forvetler bizi zorlayabilir. Çünkü bizim savunmamız fizik gücü yüksek hava hakimiyeti olan oyunculardan kurulu. Bu yüzden Kohler'in bizi zorlayacağını düşünmüyorum. İlk maçta Portekiz ile oynadık. İyi bir takımdı. Onlara yenildik. Futbolda üç netice var. Portekiz'e yenildiğimizde herkes kara bir sayfa çekti. Ama biz İsviçre değil turnuvaya başlarken bu gruptan çıkacağımıza inanmıştık. Belki bu maç görüşleri biraz değiştirdi. Türk halkı bize güvensin. Biz kupayı kaldırırsak kimse şaşırmasın. Sadece başlangıçta küçük bir aksilik oldu hepsi o kadar. Biz maçlardan önce rakipleri çok iyi analiz ediyoruz. Maç saatine kadar da en iyi şekilde rakibimizi tanıyacağız. Ama önemli olan bizim yapacaklarımız. O zaman onlar düşünsün. Milli duygular içinde mücadele ediyoruz. Biz parayı kesinlikle düşünmüyoruz. Tamamen Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için buradayız. Bayrağımıza layık olmak için buradayız. Başka da bir düşüncemiz kesinlikle yok. Bize hocamız her zaman kazanmak gibi bir strateji uygulatıyor. Pazar günü rakibi nasıl tanıdığımızı ve iyi analiz ettiğimizi Pazar günü göreceksiniz. Bence önemli olan yüreğinizi ortaya koymanız. Eğer yüreğinizi ortaya koyarsanız o zaman fizik ve teknik gibi unsurlar ikinci planda kalır."

Cihan

 

 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,323 µs