şiirli değerlendirme! | " /> şiirli değerlendirme! | "/>

En Sıcak Konular

Kapatma davasına şiirli değerlendirme!

13 Haziran 2008 19:01 tsi
Kapatma davasına şiirli değerlendirme! Erdoğan, Sinop Cezaevi'nde kalan Sabahattin Ali'nin şiirinden alıntı yaparak "Aldırma gönül aldırma" derken, muhalefete ise Diyojen'in sözleri ile yüklendi.

Erdoğan "Gölge etme başka ihsan istemez. Gölge etmesinler, engel çıkarmasınlar, kuyu kazmasınlar, işleyen çarka çomak sokmasınlar başka ihsan istemez" dedi.

Erdoğan konuşmasında millet iradesine vurgu yaptı ve "Karar milletindir dedik ya karar sizin. Bazıları bunları kendilerinde vehmedebilirler, istedikleri kadar vehmetsinler, er ya da geç karar milletindir" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendileri için en önemli konunun halka hizmet olduğunu belirterek, "Çünkü esas olan millettir" dedi. "Söz milletindir, karar milletindir" diyen Erdoğan millete sırtını dönenlerin hizmet diye, gayret diye, vatan, millet diye bir derdi olmadığını söyledi ve kendilerinin dertli olduklarını ifade etti. Siyasilerin bugüne kadar kısır tartışmalarla ülkeyi krizden krize sürüklediklerini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Biz dertliyiz, bizim derdimiz var. Bu ülkenin on yıllar boyunca nasıl yerinde saydığını biz gördük. Kısır tartışmalarla nasıl oyalandığını biz yaşadık. Bu ülkenin on yıllar boyunca nasıl krizden krize sürüklendiğini gördük. Yoksulluğun, yolsuzluğun, adaletsizliğin ülkenin kaderi haline getirildiği gördük. Biz bu ülkenin dertlerini bizzat yaşadık. Onun için dertliyiz. Hizmet aşkı ile doluyuz. Onun için köy köy, belde belde geziyoruz eksiğini gidermeye çalışıyoruz. Bu hizmet aşkını anlamayanlar olabilir. Milletin gerçek gündeminden kopuk yaşayanlar olabilir. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bizim halkın yaşam standardını yükseltmekten başka bir derdimiz yok."

Erdoğan halkın sandıkta verdiği emanetin günü geldiğinde kendilerine teslim edileceğini söyledi ve "Emanete halel getirmeyeceğiz" dedi.

"BİZ ALDIRMIYORUZ, GÜLÜYORUZ"

Başbakan Erdoğan kapatma davasına bir dönem Sinop Cezaevi'nde kalan ünlü Şair Sabahattin Ali'nin sözleri ile karşılık verdi. Erdoğan, Ali'nin "Başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma" mısralarını hatırlatarak, tek amaçlarının halka hizmet olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Biz aldırmıyoruz, biz gülüp geçiyoruz. Hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bizim isteğimiz şu; yeter ki bu milletin başı öne eğilmesin. Yeter ki fakirlik, çaresizlik bu milletin başını öne eğmesin. Yurt içinde yada yurt dışında bu millet onurlu, gururlu, itibarlı şekilde dimdik ayakta dursun" dedi.

Muhalefete Sinop'ta yaşayan Diyojen'in sözü ile seslenen Erdoğan "Gölge etme başka ihsan istemez" dedi. Erdoğan "Gölge etmesinler, engel çıkarmasınlar, kuyu kazmasınlar, işleyen çarka çomak sokmasınlar başka ihsan istemez" şeklinde konuştu.

Erdoğan on yıllar boyunca çözülmemiş sorunlara çözüm getirdiklerini belirterek, "13 yıldır yapımı süren Durağan Kapalı Spor Salonu'nu da hizmete açtık. Başkaları terk eder, ama AK Parti iktidarı gelir bunları tek tek bitirir. Farkımız bu. On yıllarca bitirilmeyen, umut kesilen yapıları hizmete açıyoruz. Yıllardır sürüncemede olan Boyabat Hidroelektrik Santrali için önemli bir adım attık" dedi.

"YAN GELİP YATTILAR"

Erdoğan, bilim sınıfları kurarak, genç nesillerin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi ve bu konuda yatırım yapmayan muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Hani bunlar ülkeyi Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktı. Geç, geç, geç, ne çalışması? Bunların öyle bir derdi yok. Bunlar sadece yan gelip yattılar. Bunlar çalışanların önünü kesmekle bu ülkede maharet buldular. Bunlar ilime, çağdaşlığa hiçbir zaman prim vermediler. Geldiğimiz günden bu güne 120 binden fazla derslik bitirdik. Nerelerden geldik bu günlere, biz kitap falan bulamazdık. Biz bu acıları çektik. Yavrularımıza bu acıları çektirmeyelim istedik."

Erdoğan, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu söyleyerek, "Bizim attığımız adımları kıskanıyorlar. Bizim fiilimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz. Bunu böyle bilin. Aynı kararlık ve aynı azimle yola devam ediyoruz" dedi.

"ER YADA GEÇ KARAR MİLLETİNDİR"

Yapılan hizmetleri anlatırken, "Gerçekler gürülsün istiyoruz. İnsaf bekliyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Muş'ta, Ağrı'da kızaklara bağlanarak hastaneye götürülen insanların görüntülerini görmek istemiyoruz. Kızaklı ambulanslar ile bu soruna çözüm bulduk. İnsan öncelikli bir dünya kuruyorsak, vatandaşımıza değer vermek istiyorsak, daha çok adım atacağız. Karar milletindir dedik ya karar sizin. Bazıları bunları kendilerinde vehmedebilirler, istedikleri kadar vehmetsinler, er yada geç karar milletindir."

Erdoğan kendilerini Ferhat'a halkı ise Şirin'e benzetti. Erdoğan, "Biz Ferhat'ız siz Şirin'siniz. Ferhat'ın Şirin'e aşkı var. Biz bu dağları deleceğiz, Ferhat Şirin'e kavuşacak. Karadeniz'de nasıl dağları delerek tünelleri açtık. Karadeniz sahil yolunun yüzde 65'ini tamamlayarak hizmete açtık. Biz şimdi de hizmete devam ediyoruz. Biz Türkiye'nin başını dik tutacak Türkiye'nin başını dik tutacak şekilde hareket ediyoruz. Bugüne kadar milletimize mahçup olmadık, ne kendimizin ne de milletin başını öne eğecek şeyler yapmadık" şeklinde konuştu.

"Ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız" diyen Erdoğan, temel atıp unutan siyasilere yüklendi. Erdoğan şunları söyledi: "Önceden yapılmaya başlanan ancak yarım bırakılan işyleri de tamamladık. Aziz vatandaşlarım bu eserlerin hepsi aslında ayrı ayrı törenleri hak ediyor. Ama bizim çalışma tempomuz buna izin vermiyor. Ben temel atma törenlerine katılmıyorum, hizmete açılınca geliyorum. Bizden öncekiler hep temel attı. Biz ise hizmete açtık. Sorsan adresini bile bilmez."

Bir vatandaşın Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında, "onlar hortumcu" diye bağırınca Erdoğan "Aynen" karşılığını vererek, vatandaşı destekledi. "Şu andaki sıkıntılar hortumların kesilmesinden kaynaklanıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Samsun-Sinop arasında tamamlanacak olan yol için vatandaşları uyardı. Erdoğan "Ancak yeşile, denize fazla dalmayın kaza getirir" dedi.

ATALAY'DAN ERDOĞAN'A DESTEK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti'ye yönelik açılan davaya karşı Başbakan Erdoğan'a halkın desteğini hatırlatarak, umutlu olması konusunda destek verdi.

Atalay, "Sayın Başbakanım Türkiye'de olup bitenler, Ankara'da olup bitenler, siyaset ortamında suni kriz üretme telaşı içinde. İşte toplumun ve siyasetin tek gerçeği bu tablodur. Vatandaşlarımızın, milletimizin bu olup bitenlere cevabıdır. Bir siyasi lider için, bir siyasi hareket için bundan daha değerli hiçbir şey yoktur. Başbakan'ımıza bu sevgiyi ve desteği veriyorsunuz. Biz hepimiz, hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizim bir sloganımız vardı biliyorsunuz, 'Durmak yok yola devam' diyoruz" şeklinde konuştu.

OĞLU YİNE YALNIZ BIRAKMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış ve ziyarette bulunmak üzere geldiği Sinop gezisinde bakanların yanı sıra oğlu Bilal Erdoğan da yalnız bırakmadı.

En son olarak AK Parti grup toplantısına katılarak basının ilgisini çeken Bilal Erdoğan, bir süredir Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı programlarına eşlik ediyor.

Erdoğan'a Sinop gezisine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve çok sayıda milletvekili katıldı.

TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Başbakan Erdoğan Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı konuşma öncesinde yapımı devam eden Sinop-Boyabat yolu çalışmalarını helikopter ile havadan inceledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte çalışmaları yerinde izleyen Erdoğan daha sonra konuşma yapmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Erdoğan'ı Cumhuriyet Meydanı'nda halk büyük bir coşku ile karşıladı. Erdoğan'ın konuşmasından önce vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Meydanda geniş güvenlik önlemleri alındı.

7 DEV TESİSİ AÇTI

Başbakan Erdoğan, Sinop'ta tamamlanan 5 tesis ile Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yurt genelinde tamamladığı 7 tesisin toplu açılışını yaptı.

Erdoğan, Cuma namazını merkez Meydankapı Camii'nde kıldı. Başbakan Erdoğan, ilk olarak TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 289 adet konutun anahtar teslimini yaptı.

samanyoluhaber



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,272 µs