En Sıcak Konular

Öymen: Türkiye'yi şamar oğlanı haline getiremezsiniz

0 0 0000 00:00 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Fransa'da sözde Ermeni soykırımının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin 12 Ekim'deki oylamasından önce, hükümetin önlem alması, halkın ve sivil toplum örgütlerinin tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Türk

Öymen, CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sözde Ermeni soykırımının inkarının suç sayılmasını öngören teklifin aleyhinde, bir süre önce Paris'te yaptıkları temaslara ilişkin bilgi verdi.

Öymen, Paris'te yetkililerle görüşmelerinde, tasarının Türkiye halkına karşı savaş ilanı anlamına geleceğini, iki ülke ilişkilerinin tahrip olacağını, Türk halkını inciteceğini söylediklerini anlattı. Öymen, görüştükleri bütün milletvekillerinin kendilerine hak verdiğini, tasarıyı savunamadıklarını ifade etti.

Küçük iç politika hesapları yüzünden 73 milyonun dostluğunun feda edilemeyeceğini dile getiren Öymen, dostlukların kolay kurulmadığını vurguladı.

Bütün bu ortamı Ermenistan'ın yarattığını belirten Öymen, Ermenistan'ın ”kuzu postuna” bürünerek, “Biz de karşıyız” dediğini kaydetti.

“SANIK SANDALYESİNE OTURTULMAK İSTENİYOR”

Türkiye'nin bu konuda sürekli sanık sandalyesine oturtulmak istendiğini ifade eden Öymen, “Azeri topraklarının yüzde 20'sinin neden Ermenistan tarafından işgal edildiğini, 1 milyon Azeri'nin neden göç ettirildiğini, ASALA teröristlerinden birinin bile Ermenistan'da yakalanıp, yargılanmadığını da konuşalım.Küçücük Ermenistan, koskoca Türkiye'yi siyaset alanında esir almak istiyor” diye konuştu.

Türkiye'nin daha iyi bir koordinasyon sağlaması gerektiğini belirten Öymen, Paris'te bulundukları sırada TÜSİAD heyetinin de orada olduğunu ancak, bundan haberdar olmadıklarını söyledi. Öymen, “Biz düşman kardeşler değiliz ki... Aynı ülkenin insanlarıyız” dedi.

Öymen, TÜSİAD heyetiyle ilgili haberler gazetelerde yarım sayfa yer alırken, kendi temaslarının çıkmamasını eleştirdi.

“GELDİ DE GEÇİYOR”

Onur Öymen, tasarın yasalaşmaması için hükümetin önlem alması, halkın ve sivil toplum örgütlerinin tepki göstermesi gerektiğini kaydetti.

Fransa'nın bu işten kaybedeceğini, Fransa ve Ermenistan'ın en çok zarara uğrayan ülkeler olacağını ifade eden Öymen, şöyle konuştu:

“Türkiye'yi artık şamar oğlanı haline getiremezsiniz. Bunu söylemek lazım. Önüne gelen Türkiye'ye haksız bir saldırıda bulunuyor. Bu girişime, bazı açıklamalara bakın... Buna karşı bir tepki göstermenin zamanı geldi de geçiyor. Belki bu gelişmeler, bu tepkileri harekete geçirmek için vesile olur.

“70 BİN ERMENİ'Yİ GÖNDERELİM”

Elekdağ da Fransa'nın, Türkiye'nin AB üyeliğinde ilerlemesini istemediğini, bunu istismar ettiğini, Türkiye'yi bezdirmeye ve pes ettirmeye çalıştığını söyledi.

Türkiye'de 70 binin üzerinde Ermeni vatandaşının illegal olarak çalıştığını, Türkiye'nin bunları hoş görerek, göz yumduğunu belirten Elekdağ, Türkiye'nin yasalarını uygulayarak, kademeli olarak bu kişileri geri göndermesi gerektiğini kaydetti.

Elekdağ, ayrıca, İstanbul-Erivan arasında haftada 7 olan uçak sefer sayısının azaltılmasını da önerdi. Fransa'nın Cezayir'de soykırım yaptığının inkarını suç sayan yasa tekliflerinin TBMM Adalet Komisyonunun gündeminde bulunmasını da değerlendiren Elekdağ, bunun, “hatalı” olacağını belirtti.

“FRANSA, RAHATSIZLIK DUYMAZ”

Fransa'nın üzerinde bu konuda uluslararası bir baskı bulunmadığına işaret eden Elekdağ, TBMM'nin böyle bir karar vermesi halinde Fransa'nın bundan hiçbir rahatsızlık duymayacağını kaydetti. Elekdağ, “Fransa, Cezayir'de soykırım yaparken Türkiye neredeydi?” sorularının da gündeme geleceğini söyledi.

Elekdağ, Türkiye ve Fransa'nın da kabul ettiği, BM Soykırımı Önleme ve Cezalandırma Sözleşmesi'nin 6. maddesinde soykırımın olup olmadığına yetkili mahkemelerin karar verdiği hükmünün yer aldığını kaydederek, “Siz Meclis olarak, niye kendinizi yetkili mahkeme yerine koyuyorsunuz?” diye sordu.

“TBMM'den böyle bir yasa çıkarsa, eleştirdiğimiz ülkelerin konumuna düşeriz” diyen Elekdağ, Fransa'nın, yaptığı hareketin bedelini ödeyeceğini bilmesi gerektiğini kaydetti.

AA



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,236 µs