'Ahlaksız sözleşme' gizli tutulmuş! | " /> 'Ahlaksız sözleşme' gizli tutulmuş! | "/>

En Sıcak Konular

'Ahlaksız sözleşme' gizli tutulmuş!

9 Haziran 2008 09:55 tsi
'Ahlaksız sözleşme' gizli tutulmuş! CHP’nin eski PM üyesi Canan, Kanaltürk ile imzalanan ahlaksız sözleşmenin partinin yetkili organlarından bile gizlendiğini söyledi...

‘Ahlaksız sözleşme’yi Baykal bizden kaçırdı   


CHP ile Kanaltürk arasında 3.5 milyon dolar karşılığında yapılan sözleşmeden, dönemin Parti Meclisi (PM)’nin bile haberi olmadığı ortaya çıktı. Eski PM Üyesi, Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, bu konuda kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

star’ın geçen hafta ortaya çıkardığı kirli pazarlık, CHP’de sıkıntı yarattı. Belgenin açıklanması nedeniyle sözleşmenin doğruluğunu kabul etmek zorunda kalan parti yönetimi, bunun yasa dışı olmadığını iddia etti. Ancak söz konusu sözleşmenin partinin yetkili kurullarından bile saklandığı anlaşıldı.

TEPEDEKİ BİRKAÇ KİŞİ BİLİYOR

DÖNEMİN PM Üyesi Esat Canan, Kanaltürk’le yapılan sözleşmeden haberleri olmadığını ifade etti. Parti yönetimini eleştiren Canan, ‘Biz sözleşmenin yapıldığı tarihlerde Parti Meclisi üyesiydik. Ancak maalesef bize bununla ilgili hiçbir şey söylenmedi’ dedi. Konunun çok önemli olduğunu, işin içine bir miktar paranın da girdiğini kaydeden Canan, ‘Böyle şeylerin aslında mutlaka Parti Meclisi gündemine getirilmesi gerekirdi. Öyle anlaşılıyor ki, sadece bu işi partinin tepesindeki birkaç isim biliyordu’ diye konuştu.


‘Genel Başkan istedi ben de imzaladım’


Parti yönetiminin tamamının görüşü alınmadan böyle bir sözleşme yapılmasına tepki gösteren Canan, ‘Kaldı ki, bu tür bir sözleşmeyi de doğru bulmuyorum’ dedi. Sözleşmede imzası bulunan CHP eski Genel Saymanı Mahmut Yıldız ise söz konusu sözleşmeye Baykal’ın izni ve parti yönetiminin bilgisi dahilinde imza attığını söyledi.


star ortaya çıkarmıştı


CHP ile Tuncay Özkan’ın imzaladığı sözleşme, siyaset-medya ilişkisinin çirkin yüzünü gözler önüne sermişti. Kamuoyunda büyük tepki toplayan sözleşmeye göre, CHP, 3.5 milyon dolar karşılığında Kanaltürk’ün yüzde 40’ına rehin koyup, yönetici atamış. CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Kanaltürk’ün sahibi Tuncay Özkan’ın imzasının yer aldığı sözleşme ile Kanaltürk’ü tüm siyasi parti ve kişilere kapatan CHP, spordan müziğe kadar tüm yayınlara ipotek koymuş. Kanaltürk yönetimi de kendini parti kanalı haline getiren bu sözleşmede, CHP görüş ve programına uygun davranmayı taahhüt etmiş. Kirli ilişkinin belgelerle kesinleşmesinin ardından CHP’li Mustafa Özyürek skadalı doğrulamıştı.
 
star



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs