Erdoğan operasyonu başlatıyor! | " /> Erdoğan operasyonu başlatıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan operasyonu başlatıyor!

9 Haziran 2008 08:20 tsi
Erdoğan operasyonu başlatıyor!
Geçen Cuma kurmaylarıyla 5.5. saat görüşen Erdoğan, “demokrasi manifestosu” olarak nitelenen bir konuşma yapacak ve operasyonu başlatacak. İşte kulislerde dolaşan formülün ayrıntıları...

AKP’nin kulislerde dolaşan formülü: TBMM Başkanı Toptan, siyasi liderlerle bir araya gelecek, Anayasa’nın 148 ve 6’ncı maddelerinde değişiklik için destek isteyecek.

Geçen Cuma AKP MYK’yı olağanüstü toplayarak 5.5. saat, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararına karşı atılacak adımları tartışan Başbakan Erdoğan, bugün olağan MYK’ya başkanlık edecek. Başbakan Erdoğan, yarın ise AKP Meclis Grubu’nda ilk kez mahkeme kararıyla ilgili kamuoyu önünde değerlendirmelerde bulunacak. Başbakan’ın, “demokrasi manifestosu” olarak nitelenen bir konuşma yapacağı, AKP kulislerinde ifade ediliyor.

Erdoğan’dan çağrı

Erdoğan’ın konuşmasında, Meclis’te temsil edilen siyasi partilere, ‘Yasamanın haklarını birlikte savunalım, ortak hareket edelim. İptal kararı sadece AKP’yi hedef almıyor’ çağrısında bulunması bekleniyor.

“Senato” önerisini gündeme getirdikten sonra Atina’ya giden TBMM Başkanı Köksal Toptan, yarın Türkiye’ye dönüyor. Yurtdışı gezisinden önce “Senato” tartışmasını başlatan ve bunun yanı sıra liderleri toplayacağını açıklayan Toptan’ın, Çarşamba veya Perşembe günü bu toplantı yapabileceği belirtiliyor. Toptan, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle bir araya gelecek. Ancak bu isimlerin, grubu bulunan liderler mi, yoksa Meclis’te temsil edilen partilerin genel başkanları mı olacağı henüz kesinleşmedi. Meclis’te 4 partinin (AKP, CHP, MHP ve DTP) grubu bulunurken, üç parti de (DSP, ÖDP ve BBP) temsil ediliyor. Toptan’ın 7 lideri bir araya getirme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

AKP, yargı-yasama tartışmalarına son vermek için çalışmanın yasamanın başı olan Toptan üzerinden yürümesini istiyor. Mahkeme kararından sonra, “muhatap Meclis” açıklaması yapan iktidar partisi, ilk adımın Toptan’dan gelmesini bekledi. Toptan’ın, liderlerle buluşmasında Anayasa değişikliği konusunda görüşlerini aktaracağı, yasamanın yetki ve sorumluluk alanına girilmesini önleyecek düzenleme konusunda destek isteyeceği ifade ediliyor.

Yetkilere tırpan

AKP, Anayasa’nın iki maddesinde değişiklik yapılmasını istiyor. Anayasa Mahkemesi’nin görev yetkilerini düzenleyen 148. maddesinde değişiklik yapılarak, mahkemenin yetkilerine kesin sınır koyulması savunuluyor. Yine Anayasa’nın 6. maddesinde yer alan “egemenlik” konusunda düzenleme tartışılıyor.

vatan



Bu haber 1,857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs