En Sıcak Konular

DTP'li Kurtulan: 'Kime sayın diyeceğimi ben bilirim'!

7 Haziran 2008 20:01 tsi
Van'daki bir mitingde konuşan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Öcalan için 'sayın' dediği şeklinde çıkan haberelere tepki gösterdi: Kime sayın diyeceğimi ben bilirim.

 

 
Van'da DTP ile bazı sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından ''Özgür demokratik bir Türkiye için Emekçiler Van'a yürüyor'' mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için 'Sayın' kelimesini kullanarak basında çıkan haberlere tepki gösterdi. İstediği kişiye sayın diyebileceğini belirten Kurtulan, PKK'lı teröristler içinde gerilla dedi.

Van, Hakkari, Ağrı, Kars, Iğdır, Erzincan, Bitlis, Muş, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Batman'dan gelen DTP'li gruplar ile bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, sabah saatlerinde Van Kalesi yolunda bir araya geldi. Kortej halinde, kalenin arkasındaki Atatürk Kültür Parkı'na yürüyen grup, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin oluşturduğu güvenlik noktasında, üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alındı.

Barış ve demokrasi şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı mitingde konuşan DTP Van milletvekili Fatma Kurtulan, nevruz etkinliğini de bu alanda kutlamak istediklerini ancak buna izin verilmediğini belirtti. Türkiye'nin temel sorunlarının türbanla ve telekulakla kapatılmaya çalışıldığını savunan ve konuşması sırasında teröristlere ''gerilla'', terörist başına da ''sayın'' diye hitap eden Kurtulan, operasyonların biran önce durdurulması gerektiğini savundu.

Terör örgütüne yönelik operasyonlara ''kirli savaş'' diyen Kurtulan, köy korucularına, operasyonlara katılmamaları çağrısı yaptı. Fatma Kurtulan, ''demokratik özerklik'' projelerinin gündeme alınmasını, terör örgütü elebaşının söylediklerinin dikkate alınmasını da istedi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı ve terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının çıkarıldığı mitingde, 2 kişi gözaltına alındı. Mitinge, DTP milletvekilleri Nezir Karabaş, Bengi Yıldız ve Özdal Üçer, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ile sendikaların çeşitli illerdeki temsilcileri katıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri miting boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. Mitinge katılanlar, olaysız şekilde dağıldı. 

cha 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,653 µs