En Sıcak Konular

BOTAŞ eski Genel Müdürü'nden müthiş iddia...

5 Haziran 2008 13:35 tsi
Gazda 10 milyar dolarlık zarar

Enerji Bakanlığı’ndaki bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığına ilişkin Mavi Hat operasyonu davasında savunma yapan sanıklardan BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Osman Bildacı, Mavi Akım’da, Enerji Bakanı Hilmi Güler’in formül değişikliği teklifini kabul etmediği için ertesi gün görevden alındığını ileri sürdü. Bildacı, daha sonra yapılan değişiklikle devletin 10 milyar dolar zarara uğradığını idda etti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dünkü duruşmasında tutuklu sanıklar savunma yapmaya devam etti. Sanıklar, tahliye talebinde bulunurken haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

BOTAŞ eski Genel Müdürü Bildacı, savunmasında çarpıcı olaylara yer verdi. Görev yaptığı dönemde personeline maaşını banka kredisiyle ödeyen BOTAŞ’ı, 770 trilyon lira kâra geçirdiğini belirten Bildacı, kendisinin görevden alınmasından sonra BOTAŞ’ın yine zor bir döneme girdiğini savundu.

3 Nisan 2003 tarihinde görevden alındığını hatırlatan Bildacı, “Enerji Bakanı Hilmi Güler bir gece önce beni çağırdı. Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz taşınmasına ilişkin Mavi Akım projesinde formül değişikliği olup olamayacağını sordu.

Ben de bunu kabul edemeyeceğimi söyledim ve ertesi gün görevden alındım. Bu değişiklikle devletimiz 10 milyar dolar zarara uğratılmıştır” iddiasında bulundu.

BOTAŞ tarihinde görevden alındıktan sonra müşavir olarak görevine devam eden ilk kişinin kendisi olduğunu belirten Bildici, bu süre içerisinde dava açarak göreve geri dönmeye çalıştığını, sonrasında ise 2004 yılında emekliye ayrıldığını anlattı.

BOTAŞ eski İnşaat Daire Başkanvekili Muhammed Hüseyin Ayaydın ise dünkü duruşmada kendisine yönelik rüşvet aldığı iddialarıyla ilgili olarak, “Bu paralar tamamen hayır amaçlıdır. Bir caminin su etüdü meselesinde ve yurtdışında okuyan öğrenciler için kullanılmıştır” savunması yaptı.

vatan



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs