En Sıcak Konular

Hamaney: Nükleer programı sürdüreceğiz

3 Haziran 2008 11:29 tsi
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batının baskılarına boyun eğmeyeceklerini ve nükleer programı ''aynen'' sürdüreceklerini söyledi.

Ayetullah Hamaney, İslam devrimi lideri Ayetullah Humeyni'nin ölümünün 19. yılı nedeniyle mezarında düzenlenen anma töreninde, ülkesinin Batı ile krize yol açan nükleer programına da değindi.

Nükleer silah peşinde olmadıklarını defalarca söylediklerini, ancak bazı "zorba" güçlerin İran'ı nükleer silah üretmekle suçladığını ifade eden Hamaney, şunları kaydetti:

''Onlar da yalan söylediklerini biliyorlar. Akıllı hiçbir yönetim nükleer silah peşinde olamaz, bu silahlara sahip olmak istemez. Nükleer silahların savunma ve güvenliğe katkısı yok. Bu silahlara sahip olanlar da onu kullanamazlar. Kullandıkları takdirde nasıl bir tepkiyle karşılaşacaklarını iyi biliyorlar.''

Batılı ülkelerin nükleer silah peşinde olduğunu öne sürerek İran'ı uluslararası camiada töhmet altında bırakmak istediğini söyleyen Hamaney, ''İran nükleer silah peşinde değil. Biz nükleer enerjiyi barışçıl amaçla kullanma düşüncesindeyiz. Bu yolu aynen takip edip hedefimize ulaşacağız'' diye konuştu.

Batılı ülkelerin nükleer programdan vazgeçmesi için İran'a baskı yaptığına işaret eden Hamaney, bu baskılara boyun eğmeyeceklerini ve nükleer programı aynen sürdüreceklerini belirtti.

Ayetullah Hamaney, konuşmasında, İmam Humeyni'nin hayatı ve mücadelesinden de bahsetti, İran halkından Humeyni'nin vasiyetnamesinde belirttiği hususlara sıkı sıkıya sarılmaları tavsiyesinde bulundu.

Hamaney, bütün konularda olduğu gibi nükleer program konusunda da son sözü söyleme yetkisine sahip. Hamaney'in nükleer programa ilişkin açıklamaları, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Viyana'daki toplantısı devam ederken yaptığına dikkat çekiliyor.
 
Zaman



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs