En Sıcak Konular

Dolar ve borsada neler oluyor?

2 Haziran 2008 11:47 tsi
Petrol fiyatlarının hafif gevşemesi mali piyasaları bir miktar rahatlatsa da bugün piyasaların yine global piyasalardaki seyre ve yarın açıklanacak enflasyon verilerine odaklanması bekleniyor.

Bankalararası piyasada Cuma spot kapanışta 1.2135/1.2160 YTL olan dolar kotasyonları valörlü işlemlerde 1.2170/1.2195 YTL olmuştu. Kotasyonlar bu sabah 1.2170/1.2200 YTL seviyesinde bulunuyordu.

BORSA DÜŞÜŞLE AÇILDI

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günkü ikinci seans kapanışına göre 50,78 puan azalarak 39.918,85 puan seviyesinde açıldı. Hisse
senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,13 oranında değer kaybetti.

Bonoda 13 Ocak 2010 vadeli gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi bankalararası piyasada Cuma günü yüzde 20.21, valörlüde yüzde 20.17 oldu. Bu sabah tezgahüstü piyasada bileşik faiz yüzde 20 seviyesinden açıldı.

HSBC Stratejisi Fatih Keresteci yayınladığı notta, "Ay sonu vergi ödemelerinin sona ermesi ve TCMB'nin likiditeyi rahatlatması nedeniyle dolar/YTL kurundaki düşüşün sona yaklaştığını tahmin ediyoruz. Ancak, yukarı yönlü bir hareket için de neden olmadığından dolayı kurun 1.2100-1.2250 bandında yatay bir hareket gösterebilir. Faiz cephesinde yarın açıklanacak enflasyon rakamları öncesinde yönsüz bir seyir olabilir. Düşük gelen İTO rakamlarına karşın doğalgaz zammı enflasyon görünümünü bozuyor. Gösterge bileşik faiz kısa vadede yüzde 20 seviyesinin altına inse de yüklü Temmuz-Ağustos itfaları öncesi yukarı yönlü bir hareket ihtimalini daha yüksek görüyoruz" dedi.

ABD'de bugün Mayıs ayı ISM imalat endeksi ve Nisan ayı inşaat harcamaları verileri açıklanacak. ISM endeksinin 48.5 olması, inşaat harcamalarının ise yüzde 0.6 düşmesi bekleniyor.

TÜİK yarın Mayıs ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Reuters'ın anketine göre Mayıs ayında TÜFE'nin yüzde 1.15, ÜFE'nin ise yüzde 1.80 artması bekleniyor.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksine göre, Mayıs'ta perakende fiyatlar yüzde 0.63 ve toptan fiyatlar yüzde 1.22 yükseldi.

İTO'dan dün yapılan açıklamaya göre, beş aylık artış perakende fiyatlarda yüzde 6.24 ve toptan eşya fiyatlarında yüzde 9.99 düzeyine çıktı. Buna göre, Mayıs ayı itibarıyla son 12 aylık artışlar perakende fiyatlarda yüzde 14.16 ve toptan eşya fiyatlarında yüzde 15.03 olarak açıklandı.

sabah



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs