En Sıcak Konular

Kraliçe'ye sigara boykotu!

1 Haziran 2008 13:54 tsi
Kraliçe'ye sigara boykotu! Geçen hafta sonu oğlu Prens Joachim’in düğün yemeğinde sigara içmeye kalkan Danimarka Kraliçesi Margrethe yüzünden personelin servis yapmayı reddettiği ortaya çıktı.

Margrethe, sigara içmek için dışarı çıkmayı kabul edince garsonlar, işlerinin başına döndü.

DANİMARKA Prensi Joachim’in düğün yemeğinde, servisi yapan personelin, Kraliçe’ye karşı sigara eylemi yaptığı ortaya çıktı.

Danimarka’da kapalı alanlarda sigara içme yasağı olmasına rağmen, Kraliçe Margrethe’nin yasağa aldırmayarak sigara içmesine karşı çıkan sarayın hizmetçileri, düğün yemeğinde iş bırakma eylemi yaptı. Geçen hafta cumartesi günü Schackenborg şatosunda verilen düğün yemeğinde, tüm davetliler masaya oturduğu sırada, hizmetçiler mutfakta toplanarak iş bırakma eylemine girişti. Personel, "Kraliçe, sigarasını söndürmezse servis yapmayacağız" diyerek rest çekti. Durum Prens Joachim’e bildirildi. Prens Joachim, personeli servis yapmaya ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Görevlileri ikna edemeyen Prens Joachim bu kez annesi Kraliçe Margrethe’yi sigaradan vazgeçirmeye çalıştı. Kraliçe, önce çok sevdiği Yunan sigarasından vazgeçemeyeceğini söyledi, sonra sigarasını dışarıda tüttürmeyi kabul etti. Sigara içen davetliler de Kraliçe’yi takip edince, personele yönelik duman altı riski ortadan kalktı. Bunun üzerine personel, servise geri döndü. Fransız asıllı Marie Cavallier (32) ile ikinci evliliğini yapan Prens (38) ise derin bir soluk aldı.

Tıp Dergisi’ne konu olmuştu

Kraliçe Margrethe’nin sigara alışkanlığı, The Lancet isimli tıp dergisine bile konu olmuştu. Belçikalı akademisyen Hugo Kesteloot, Kraliçe Margrethe’nin sigara tiryakiliği ile tahta çıktığı 1953 yılından itibaren Danimarkalı kadınlar arasında sigarayla ilgili ölüm oranının artmasında bir bağlantı olabileceğini öne sürmüştü. 
 
hurriyet



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs