En Sıcak Konular

CHP geri adım attı

30 Mayıs 2008 12:19 tsi
CHP, parti Genel Sekreteri Önder Sav'ın ''dinlenildiği'' yönündeki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

CHP, Genel Sekreter Önder Sav'ın Vakit Gazetesi tarafından dinlendiği ve bunun haberleştirilerek 'Özel Hayatın Gizliliği' ile Türk Ceza Kanunu'nun 132 ve devamındaki maddelerin açıkça işlendiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Dava dosyasında Sav'ın odasının olaydan sonra teknik bir firma tarafından dinleme cihazı arama ve taramasından geçirildiği bildirildi.

CHP, Sav ile bir merkez valisi arasında geçtiği iddia edilen görüşmenin haberleştirilerek servis edilmesinden dolayı Vakit hakkında yaptığı suç duyurusunda 'Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa'nın 20 ve devamı maddelerinde düzenlenen Özel Hayatın Gizliliği ve TCK'nın 132. ile devamındaki maddelerinde açıkça suç olarak belirtilen fiilleri nedeniyle kim oldukları belirlenemeyen faillerin yakalanmasını istedi. Parti avukatı Ahmet Çörtoğlu, konusu suç teşkil edecek şekilde kendilerine servis edilen ya da konuşan kişilerin rızası olmadan, yasa dışı yollardan elde edilen iki kişinin özel hayatına müdahale eder nitelikte olduğu açık olan ve yayınlanmasında rızalarının bulunmadığı özel sohbet metnini yayınlayan sanıkların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Dava dosyasında işlendiği iddia edilen suç; "Özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, kişisel verilerin kaydedilmesi, elde edilen verilerin hukuka aykırı olarak verilmesi ve basın yayın organlarında yayınlanması" olarak tanımlandı. Dava metninde ayrıca 26 Mayıs 2008 tarihinde Anadolu'da Vakit gazetesinin 1. sayfasında 'Sanki CHP Valisi' başlığıyla yer alan haber hakkında şikayetçi olan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez valisi Ali Serindağ arasında geçen bir konuşma metninin aynen yayınlandığı ifade edildi. Dosyada ayrıca olayın 23 Mayıs 2008 tarihinde Sav'ın odasında geçtiği ve kimsenin olmadığı bir dost sohbeti şeklinde gerçekleştiği bildiriliyor.

Sav'ın odasının dinlenme ihtimaline karşı teknik olarak yetkili bir firma aracılığıyla dinleme cihazı arama ve taraması yapıldığı belirtilen dosyada, arama sonucunda herhangi bir cihaza rastlanmadığı, tek ihtimalin dinlemenin dışarıdan ve yüksek teknoloji kullanılarak yapıldığı iddia ediliyor. Yüksek teknoloji dinleme ürünlerinin üreticilerinin izin alarak üretim yaptığı ve bu cihazların sadece devlete satışı yapıldığı ifade edilen dosyada, bu cihazların ancak profesyonellerde ve özel birimlerin elinde olabileceği belirtiliyor.

CHP soruşturma önergesini erteledi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un bugün saat 11.30'da Meclis'te yapacağı basın toplantısı iptal edildi. Böylece CHP, telekulak iddialarıyla ilgili soruşturma önergesi verme işini haftaya erteledi.

Bugünkü basın toplantısında Kemal Anadol'un CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiğine ilişkin iddialar konusunda CHP'nin vereceği soruşturma önergesini açıklaması bekliyordu. Edinilen bilgiye göre Kemal Anadol'un basın toplantısı, soruşturma önergesi hakkında Genel Başkan Deniz Baykal'a bilgi verilmesi ve AK Parti'nin dün verdiği araştırma önergesinin değerlendirilmesi amacıyla ertelendi. Böylece, CHP'nin telekulak iddialarıyla ilgili vereceği gensoru haftaya kalmış oldu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve partinin yetkili organları önümüzdeki hafta Çarşamba günü Güneydoğu'da olacak. Soruşturma önergesinin bugün verilmesi durumunda önergenin Salı günü Genel Kurul'da okunup, Çarşamba günü gündeme alınma ihtimalini göz önüne alan CHP, soruşturma önergesi verme işini haftaya bıraktı.

Samanyoluhaber



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,563 µs