Yeni Danıştay Başkanı: Mustafa Birden | " /> Yeni Danıştay Başkanı: Mustafa Birden | "/>

En Sıcak Konular

Yeni Danıştay Başkanı: Mustafa Birden

29 Mayıs 2008 08:00 tsi
Yeni Danıştay Başkanı: Mustafa Birden Danıştay Başkanlığı'na 50 üyenin oyunu alan Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden seçildi. Birden, Danıştay'a 17 Mayıs 2006'da düzenlenen ve 2. Daire üyesi Özbilgin'in hayatını kaybettiği saldırıda yaralanmıştı.

Danıştay Başkanlığı'na, 50 üyenin oyunu alan Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden seçildi. Birden, Danıştay'a 17 Mayıs 2006'da düzenlenen ve 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.
Danıştay Genel Kurulu'nda geçen hafta başlayan seçimler dün sonuçlandı. Mustafa Birden, 50 üyenin oyunu alarak Danıştay'ın yeni başkanı seçildi. Danıştay Başkanlığı, Sumru Çörtoğlu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalmıştı. Mustafa Birden'in, Danıştay Başkanlığı'na seçilmesi nedeniyle boşalan 2. Daire Başkanlığı için önümüzdeki günlerde seçim yapılacak.

Birden, Danıştay Başkanlığı'na seçilmesinin ardından hazırladığı bildiriyi başkanlık makamında gazetecilere okudu. Tek amacının hukukun üstünlüğünü hakim kılmak olduğunu ifade eden Birden, "Ulu önder Atatürk'ün ilke ve devrimleri yegane rehberimizdir" dedi.

GÜL'DEN DAVET GELMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin ardından Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile görüştüğü hatırlatılarak, "Sizi de arayacak. Katılacak mısınız?" şeklindeki bir soru üzerine Birden, "Şimdi bu konulara hiç girmeyelim. Cumhurbaşkanımız'dan bir davet gelmedi. Daha sonra kurullarımız var. Ona göre bir şey yaparız" dedi. Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimlerin önceki yıllara göre kısa sürdüğünün anımsatılması üzerine de Birden, seçime 4 kişinin girdiğini, 4 adayın da Danıştay'da 35-40 yıllık hizmeti bulunduğunu söyledi.

Danıştay'da 37 yıldır görev yapıyor

Birden, 1946'da Kırıkkale'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1968'de mezun olan Birden, MKEK Personel Şubesi Raportörlüğü görevindeyken 1971'de Danıştay Yardımcısı unvanıyla mesleğe başladı. İstanbul ve Ankara idare mahkemeleri başkanlığı yapan Birden, 1994'de Danıştay üyeliğine seçildi. Birden, 2002'de Danıştay 2. Dairesi Başkanlığı'na seçildi.

Saldırıda yaralanmıştı

Danıştay 2. Dairesi'ne, 17 Mayıs 2006'da üyeler toplantı halindeyken düzenlenen silahlı saldırıda üye Mustafa Yücel Özbilgin yaşamını yitirmiş, Daire Başkanı olan Birden, üyeler Ayfer Özdemir, Ayla Günenç ve Tetkik Hakimi Ahmet Çobanoğlu ile birlikte yaralanmıştı. Danıştay Başkanlığı'na seçildikten sonra makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Birden, bir gazetecinin, Danıştay'a yapılan silahlı saldırıda ağır yaralandığını hatırlatarak duygularını sorması üzerine, "Olmuş, geçmiş bir olaydır. İnsanlara, topluma dostluk ve sevgiyle yaklaşınca her şey halloluyor" karşılığını verdi.

yenişafak



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs