En Sıcak Konular

Meşal'den İsrail'e somut teklif

9 Mayıs 2008 23:10 tsi
Hamas lideri Halid Meşal "İsrail'in 1967 öncesi sınırlarına çekilmesi şartı ile uzlaşmaya hazırız, İsrail bu son fırsatı iyi değerlendirsin" dedi.

İsrail "kuruluşunun" 60. yılını kutlarken, Filistinli gruplar da işgalin 60. yılında Şam'da bir araya geldi. Hamas, İslami Cihad, Demokratik Cephe gibi grupların buluştuğu toplantı Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından grup temsilcilerinin birer konuşma yaptı.

67 SINIRINA ÇEKİLSİN, KUDÜS BAŞKENT OLSUN, BARIŞ OLSUN
Temsilcilerin ardından da kürsüye Şam'da sürgünde bulunan Halid Meşal geldi. Hamas lideri, İsrail'e barış çağrısında bulunduğu konuşmasında uzlaşma için Mısır'ın girişimlerde bulunduğunu söyledi. Meşal, "Buradan İsrail yönetimine sesleniyorum; bu size sunulan bir fırsattır. İsrail'in 1967 sınırlarına geri çekilmesi ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması kaydı ile görüşmeye hazırız. İsrail bu fırsatı değerlendirsin" şeklinde konuştu. İsrail'in şimdiye kadar arabulucu olarak Mısır Dışişleri Bakanına görüşme tarihi vermediğini belirten Meşal, "İsrail eğer bu teklifi kabul ederse anlaşmaya hazırız." dedi.

Meşal, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılması konusunda Arap ülkelerinin de bir an önce girişimde bulunmasını istedi. Konuşmasında İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile ilgili iddialara da değinen Meşal, "Anlaşıldı ki İsrailli liderler bozguncu ve hırsızdır. Direnişin liderleri ise mücadeleye devam ediyor." diye konuştu. Meşal, "Bu suçlamaların ardından Olmert'in hiçbir şeye imza atma iradesi ve yetkisi kalmamıştır." diye ekledi.

"EL FETİHLİ KARDEŞLERİMİZLE AMACIMIZ BİR"
Filistinli gruplar arasındaki sorunlara da değinen Halid Meşal, "El Fetih'teki kardeşlerime sesleniyorum. Bizim amacımız bir. İsrail'in yapmış olduğu tecrit asla bizim direncimi kırmayacaktır. Bunun için Fetih'le beraber Filistinli grupları birlik olmaya davet ediyorum" şeklinde çağrıda bulundu.

Meşal, Gazze'de yaşayan halkın çok zor şartlar altında bulunduğunu belirterek bu tecridin bir an önce son verilmesini istedi.
 
8sutun



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs