'sınırları' zorlayacak ! | " /> 'sınırları' zorlayacak ! | "/>

En Sıcak Konular

Abdüllatif Şener 'sınırları' zorlayacak !

9 Mayıs 2008 22:38 tsi
Abdüllatif Şener 'sınırları' zorlayacak !
Abdüllatif Şener: Hoşlandığı ortamlara giren, hoşlanmadığı ortamlardan uzak durmaya çalışan bir siyaset anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Abdüllatif Şener, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, oda üyeleri ve vatandaşlar tarafından Tokat-Turhal karayolu havaalanı mevkiinde karşılandı.

Buradan konvoyla kente hareket eden Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şener, ilk olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli'yi ziyaret etti.

Daha sonra Tokat Tekel Sigara Fabrikası işçilerinin, işyerlerinin özelleştirilmesine tepki amacıyla fabrika önünde kurdukları çadırı ziyaret eden Şener, buradaki deftere düşüncelerini yazdı.

Çadır önünde işçilere hitap eden Şener, siyaset yapan insanların ülke sorunlarına talip olduğunu belirterek, ''Siyaset, bu ülkede yaşayan her vatandaşın talebine açıktır. Hoşlandığı ortamlara giren, hoşlanmadığı ortamlardan uzak durmaya çalışan bir siyaset anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Bu nedenle işçilerin duyarlılığını göstermek, kimi isteklerini iletmek üzere açtıkları çadıra yolu Tokat'a düşen her siyasinin uğraması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Şener, ''Çünkü siyaset, kaçma yeri değildir, sorunların içine cesaretle girme yeridir. Biz de şu anda siyasetin dışında olduğumuzu düşünmüyoruz. Zaten bu nedenle burada sizlerle beraberiz'' dedi.

Ekonominin rasyonelleşmesi açısından özelleştirmenin gerekli olduğunu kabul ettiklerini belirten Şener, şöyle konuştu:

''Ama herşey özelleştirilmeli mi? Özelleştirme hangi yönteme göre yapılmalı? Hangi önkoşullara göre programlanmalı? Bu tamamıyla ayrı, farklı bir teknik sorun olduğu gibi ülkeden ülkeye de farklı farklı uygulanabilir. En gelişmiş bir ülkeye gittiğinizde bile kamu mülkiyetiyle ilgili bazı sınırlamalara her zaman rastlarsınız. Yabancı sermayeyle ilgili sınırlamalara da rastlarsınız. Hatta geçen yıl bildiğiniz gibi Amerika'daki bir petrol kuruluşu Çinliler tarafından satın alınmaya kalkışıldığı için Çin firması 18.5 milyar dolar teklif verdi. Ama ABD Kongresi ayağa kalktı ve engelledi.''

Konuyla ilgili görüşmelerde bulunacağını ifade eden Şener, ''Verdiğiniz dosyayı aldım. Ankara'ya döndüğümde Özelleştirme İdaresi ve diğer ilgili arkadaşlarımızla da konuyu görüşeceğim, değerlendireceğim. Burada herhangi bir mağduriyetin ortaya çıkmaması için sizin adınıza gerekli girişimlerde bulunacağım'' diye konuştu.

-ŞENER'İN TOKAT TSO ZİYARETİ-
Daha sonra Tokat TSO'yu ziyaret eden Şener, burada yaptığı konuşmada, görevde oldukları dönemde de bundan sonra da Tokat'ın sorunlarına ve isteklerine karşı duyarlı olduklarını belirterek, ''Tokat'ta yaşayan bir insanımızın yüzünün gülmesi bizim görebileceğimiz en büyük mutluluktur. Bu gelişimizin bu açıdan faydalı olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Şener, bir gazetecinin, ''Son günlerde bir gazetede TMSF ile ilgili çıkan bir haber var. Bununla ilgili ne demek istersiniz?'' biçimindeki sorusunu, ''O gazete 2004 yılında da aynı konuyu yazdı. 2004 yılında aynı konuyu yazarken benim lehime yazdı. Şimdi benim aleyhime yazmış. Ama bugün başka bir gazetede de tam manşet o gazeteye çok sert bir cevap var'' diye yanıtladı.

Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Şener'e bakır ibrik, Tokat'a has sandık ve gıda ürünlerinden oluşan paket hediye etti.

-ÖDÜL TÖRENİ-
Şener, daha sonra Tokat TSO tarafından düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Şener, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi geleceğe inançla, kararlılıkla ve başarıyla yürütmek için yapılması gerekenleri yapabilmenin yolunun kavgadan değil, işbirliğinden, elbirliğinden, inanmaktan ve güvenmekten geçtiğini söyledi.

Aynı zamanda toplumsal kültürün iyiye ve doğruya prim vermesi gerektiğini ifade eden Şener, ''Toplumsal kültürün iyiye ve doğruya prim vermediği bir ortamda işler verimsizleşir. Bir ülke ekonomik olarak ayağa nasıl kalkar? Ekonomik olarak herkesi liyakata yönelttiği zaman ayağa kalkar. Yani çalışmanın, üretmenin, prim yaptığı ülke ayağa kalkar'' diye konuştu.

Rantın, bedavadan ve havadan kazanç kapısı durumuna geldiği ülkenin ayağa kalkmayacağını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

''Çünkü işadamı da her gün terleyerek, küresel rekabete kendisini açarak, dünyayla yarışarak para kazanmanın zorluğu karşısında, eğer lafta kolay para kazanmanın alanları varsa buraya yönelir. Ülke, ekonomik olarak girişimci gücünü ortaya çıkaramaz. Özellikle bu açıdan devlet çarkı son derece değerlidir. Devlet bir ülkedeki toplam gelirin 3'te 1'ini vatandaşlardan vergi yoluyla toplar. Ülkede çalışmak değil, rant prim yapıyorsa o ülkede rekabetin de başarılı olabileceği düşünülemez.''

Daha sonra Tokat'ta 2007 yılında en çok vergi ödeyen kurum ve kişilerle odada 40 yılını doldurmuş üyelere ödülleri, Şener tarafından verildi. Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sarıtaşlı da, Şener'e geceye katıldığı için plaket verdi.

Törene, Tokat Vali Yardımcısı Bayram Gale, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ve TSO üyeleri katıldı.

samanyoluhaber



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs