En Sıcak Konular

Babacan ''aşarız'' dedi!

9 Mayıs 2008 20:16 tsi
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın AB Büyükelçilerine, AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasıyla ilgili, ''Hukukun üstünlüğü ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde çözüm olması gerektiğini'' söylediği ve ''Konuyu şöyle ya da böyle aşarız'' dediği

Edinilen bilgiye göre, Babacan'ın 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla bu sabah AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçilerine verdiği kahvaltılı toplantıda, AK Parti'ye karşı açılan kapatma davası, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301'inci maddesinde yapılan değişiklik, terör örgütü PKK, Kıbrıs ve anayasal değişiklikler gibi konular gündeme geldi.
 
AB Komisyonu'nun Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini'nin toplantıda, TCK'nın 301'inci maddesinde değişikliğin yapıldığını ancak uygulamaya bakılması gerektiğini söylediği, Dışişleri Bakanı Babacan ise üç önceliklerinin olduğunu belirtti.
 
Babacan bu önceliklerin, TBMM tatile girmeden önce Ticaret Kanununu, Sendikalar Kanunu ve "AB fonları için çerçeve anlaşmasını" TBMM'den geçirmek olduğunu kaydetti.
 
Ali Babacan'ın TCK'nın 301'inci maddesi konusunda soruşturma yetkisinin Adalet Bakanı'na verilmesini kastederek, "sisteme sigorta yerleştirdik" dediği ve maddenin uygulama için zihniyetin değişmesi gerektiğini, vakit alacağını ve uygulamaya dikkat edileceğini söylediği öğrenildi.
 
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un toplantıdaysa anayasa değişikliklerini sorduğu ve Bakan Babacan ise konuyla ilgili olarak anayasa değişiklikleri konusunda belli bir yol katedildiğini, ancak şu anda "değerlendirme sürecinde" olunduğunu söyledi.
 
Terör örgütü PKK konusunun da gündeme geldiği toplantıda Dışişleri Bakanı Babacan, Iraklı muhataplarla konuyla ilgili birçok kez konuşulduğunu, yakın zamanda Irak'a heyet gönderildiğini hatırlattı ve Irak'ın kuzeyiyle hiçbir zaman ekonomik ilişkilerin kesilmediğini vurguladı.
 
Babacan, Kıbrıs'la ilgiliyse AB'den Türkiye'nin iki isteği olduğunu, bunların, teknik destek ve AB üyesi olan Güney Kıbrıs'ı adada çözüm için yönlendirme beklentileri olduğunu belirtti.
 
Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer'in sorusuyla toplantıda gündeme gelen bir diğer konuysa AK Parti'ye karşı açılan kapatma davası oldu.
 
Babacan'ın Büyükelçinin "partiniz kapatılırsa ne yapacaksınız" sorusu üzerine, "Bu konuyu şöyle ya da böyle aşarız" dediği, Türkiye'nin açık ve şeffaf bir ülke olduğunu, geçen sene de zor bir dönemden geçildiğini, bu sefer de bu dönemin üstesinden gelineceğini söylediği öğrenildi.
 
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Babacan ayrıca, kapatma davasıyla ilgili "Hukukun üstünlüğü ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde çözüm olması" gerektiğini belirtti.

AKP hakkındaki dava

Anayasa Mahkemesi 31 Mart'ta AK Parti'nin kapatılması istemini içeren iddianamenin Abdullah Gül dışında kalan bölümünün kabulüne oybirliğiyle, Abdullah Gül yönünden de kabulüne oy çokluğuyla karar verdi.
 
AK Parti yetkilileri, parti hakkındaki kapatma davasında ön savunmayı 30 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'ne sundu.
 
cnnturk

 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs