En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den operasyon açıklaması

9 Mayıs 2008 16:24 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Irak'a düzenlenen hava harekatı üzerine "Son operasyon darbe açısından en önemlilerinden" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Irak'a yapılan son hava harekatını değerlendirirken, "Son operasyon PKK'ya darbe açısından en önemlilerinden biriydi. Neticeye varacağımızı biliyorum. Irak ve terörle mücadele bakımından önemli bir dönemdeyiz" dedi.

Gül, "Türklerle Kürtleri ölesiye düşmanmış gibi gösteren PKK belasını" aradan çıkartmak gerektiğini ifade ederek, Iraklı Kürt liderlerin de bunu gördüğünü söyledi ve "Bundan sonra umarım ki daha hassas davranırlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Irak ve terörle mücadele konusuna ilişkin sorular üzerine, Irak konusundaki politikaların MGK'da çok uzun tartışmaların ardından kabul edildiğini, her şeyin detaylı olarak konuşulduğunu söyledi. Bu kararlı politikaları geniş şekilde görüşmeye devam ettiklerini anlatan Gül, bu görüşmelerde en zor meseleleri ve fikirleri konuşmaya devam ettiklerini ve bunun sonucunda bazı yeni politikaların gündeme geldiğini belirtti. Gül şöyle devam etti:

“Türkiye'nin niyeti terörle mücadeledir. Bu kadar geniş operasyonlar yaparken sivilleri bu kadar gözeten başka bir ülke, ordu var mı? Iraklı Kürtler de bunu gördüler. Son günlerdeki demeçleri ben de takdir ediyorum. Arada büyük bir güven bunalımı vardı. Bu, güven oluşturmak açısından önemli bir gelişmedir. Bundan sonra umarım ki daha hassas davranırlar. Türklerle Kürtleri ölesiye düşman gösteren PKK belasını aradan çıkardığımızda komşuluğumuz akrabalığımız ön plana gelecek.”

Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Türkiye'de bir kutuplaşmaya doğru gidildiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması

üzerine de, "Türkiye'nin böyle bir dünya konjonktüründe, böyle bir bölgede en kuvvetli olması gereken yıllardayız. Etrafımızda çeşitli gelişmelerin olduğu ve kararların alındığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle kimseye fırsat vermememiz lazım. Türkiye'nin kendi içine kapanmaması lazım" dedi.


KIŞ ORTASINDA İNŞAAT

Gül, AK Parti'nin kapatma davasına yönelik soruları yanıtsız bırakırken, “Konjonktürel konulardan bağımsız olarak reformları devam etmeli. Avrupa'da da konjonktür değişiyor, işler zorlaşıyor. Yaz ortasında inşaat yapmak varken, kış ortasında inşaat yapmak durumunda kalıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, son dönemde Katar Emiri ve ailesi hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü söyledi. Gül, "O benim muhatabım" dediği Katar Şeyhi'nin sadece Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen bir kişi olduğunu söyledi. Gül, "Bir devlet başkanının karısı ve kızı hakkında böyle yazılar yazılmasına çok üzüldüm. Düşünün başka bir ülkede benim hakkımda böyle şeyler yazılsaydı? Türkiye ile ilgili bir şey olur, Türkiye'ye bir kötülük yapmış olur anlarım” dedi. Gül, Emirin çıkan haberlerden dolayı kırıldığını bir görüşmesinde ima ettiğini de belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ VATANDAŞIN İDAMI

Avrupa Resepsiyonu'nda Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan'da dine küfrettiği gerekçesiyle ölüm cezası alan Türk vatandaşının affedilmesiyle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, "umutlu" olduğunu söyledi.

yeni şafak



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,439 µs