En Sıcak Konular

Parmak koparan kavga CHP'yi karıştırdı

9 Mayıs 2008 15:55 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Gaziemir ilçe teşkilatındaki parmak kopartan kavgayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

İl teşkilatından bir komisyon oluşturduklarını ve kavganın araştırılacağını belirten Karataş, gerekli araştırma yapıldıktan sonra açıklama yapacaklarını ifade etti.

Önceki gün Gaziemir ilçe başkanlığındaki toplantıda CHP'liler arasında yaşanan kavga için "Maalesef çok üzücü bir olay yaşandı." diyen Karataş, parmağı kesilen işadamı Hüseyin Şahin'i toplantıya kendisinin davet etmediğini açıkladı. Karataş'ın bu açıklamalarına katılmayan Gaziemir CHP İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, "Partimizin üyesi olmayan bir adamı il başkanımız hangi cesaretle toplantıya davet etmiştir, onun bilgisini de bize verecektir." iddiasında bulundu. Darp edilenin kendisi olduğunu, ama mağduru oynayanın Hüseyin Şahin olduğunu anlatan Başkan Demirsoy, "Olay il başkanımızın ve ilçe teşkilatımızın önünde cereyan etti. Olaylar buz gibi ortada. Bardakla benim başıma vurdu ve eli kesildi. Eline üç saat mikro cerrahide müdahale edilen biri televizyon programına canlı yayına katılabilir mi? Tam bir komplo." şeklinde konuştu.

Kendisini toplantıya Gaziemir ilçe teşkilatından iki yöneticinin davet ettiğini ifade eden parmağı kesilen işadamı Hüseyin Şahin, yaşananların ilçe başkanı Yüksel Demirsoy'un daha önceden hazırladığı tezgah olduğunu iddia etti. Demirsoy'un adamlarının saldırısına uğradığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu: "Ben yapı olarak küfür etmem. 35 senelik partiliyim. Bunlar bu partinin yüz karası, asalaklar. Bu partinin bu hale gelmesini sağlayan, halktan kopmasına etken olan 3-5 tane çapulcu bunlar. Mücadelemizde durmak yok, yola devam. Allah'ın verdiği bir can. Ha bugün almış, ha yarın. O anlamda bizim teslim olmamız söz konusu değil."

CHP Gaziemir ilçe teşkilatında yaşanan kavga ile ilgili iddiaların ardı kesilmiyor. İzmir'deki söylentilere göre, İl Başkanı Kemal Karataş ile işadamı Hüseyin Şahin arasında eskiden gelen bir alacak verecek davası yüzünden husumet oluştu. Bundan dolayı Karataş, Şahin'i partiden ihraç etmek için Gaziemir'e davet etti. İşadamı Şahin ve İl Başkanı Karataş, geçmişte bir alacak yüzünden aralarının bozulduğunun gerçek olmadığını söylediler. Diğer bir iddia ise Karataş'ın, kendisine muhalif olan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy'u görevden almak için böyle bir girişimde bulunduğu yönünde.

Olayın geçmişi

Olay 7 Mayıs günü, CHP İl Başkanı Kemal Karataş'ın Gaziemir ilçe teşkilatını ziyaretinde saat 21.00'de yaşandı. Partililerle ilçe binasında bir toplantı yapan Karataş, önümüzdeki yerel seçimlerde Gaziemir'de başarılı olmak istediklerini ve doğru adayı bulmaları gerektiğini söyledi. Karataş'ın bu sözleri üzerine İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, geçtiğimiz seçimlerde de partinin Gaziemir adayı olan Halil İbrahim Şenol'un yine aday olması gerektiğini söyledi. Toplantıda bulunan CHP'nin Konak belediyesi eski başkan aday adayı Hüseyin Şahin ile İlçe Başkanı Demirsoy arasında tartışma çıktı. Şahin, belediye başkan adayının ancak genel merkez ya da ön seçimle delegeler tarafından belirlenebileceğini öne sürdü. Demirsoy ise, "Sen Gaziemirli bile değilsin. Konak'tan geliyorsun. Karışma" diye yanıt verdi. Bunun üzerine ikili arasında küfürleşme ve kavga yaşandı. Kavgada Şahin'in sağ elinin baş parmağı kesildi. Demirsoy da kulağından yaralandı.

samanyolu



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,204 µs