En Sıcak Konular

Gül, hem AB'ye hem Ankara'ya mesaj verdi

9 Mayıs 2008 14:16 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son yapılan operasyonun darbe vurmak açısından en önemli operasyonlardan biri olduğunu kaydetti.

Avrupa Günü dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde resepsiyon veren Gül, bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gül, Irak ve terörle mücadele konusuna ilişkin sorular üzerine, bu konudaki kararlı politikaların devam ettiğini söyleyerek, daha iyi neticeler alınmaya başlanacağını bildirdi.

Bu kararlı politikaları geniş şekilde görüşmeye devam ettiklerini anlatan Gül, bu görüşmelerde en zor meseleleri ve fikirleri konuşmaya devam ettiklerini ve bunun sonucunda bazı yeni politikalar geldiğini belirtti.

Gül, "Dolayısıyla önemli bir dönem içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Irak ve terörle mücadele bakımından önemli bir dönemdeyiz."

Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede netice alınması konusuna ilişkin soru üzerine de bu konunun bir günlük ya da bir haftalık bir iş olmadığını, önemli olanın netice alınacak işleri kararlılıkla yapabilmek olduğunu kaydetti.

Gül, "Bu açıdan son yapılan operasyon, şimdiye kadar yapılan en önemli operasyonlardan birisiydi" diye konuştu.

Bir gazetecinin, bu operasyonu hangi açıdan önemli operasyon olarak gördüğünü sorması üzerine de Gül, "Darbe vurma açısından en önemli" yanıtını verdi.

Gül, PKK'ya karşı İran ile ortaklaşa bir operasyonun gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, ortak bir operasyonunun söz konusu olmadığını ve Türkiye'nin kendi başına hareket ettiğini belirtti.

Irak Kürdistan Demokratik Birliği (IKDP) lideri Mesud Barzani'nin son açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Gül, Türkiye'nin niyetinin sadece terörle mücadele olduğunu ve bu mücadeleyi sürdürürken sivillerin zarar görmemesine çok dikkat ettiklerini vurguladı. Gül, bu kadar önemli bir operasyonu yaparken sivilleri gözeten ve koruyan başka bir ülke ve ordunun daha bulunamayacağını söyledi.

Türk ordusunun içinde bulunduğu zor şartlarda dahi sivilleri gözeterek, sadece belli noktaları hedeflediğini ifade eden Gül, bunu Barzani dahil herkesin gördüğünü bildirdi. Gül, Barzani'nin son açıklamalarını takdir ettiğini ifade ederek, "Arada büyük bir güven bunalımı vardı. Bu, güven oluşturmak açısından önemli bir gelişmedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Türklerle Kürtleri ölesiye düşmanmış gibi gösteren PKK belasını" aradan çıkartmak gerektiğine işaret ederek, Irak'taki Kürt liderlerin de bunu gördüğünü ifade etti. Gül, "Bundan sonra umarım ki daha hassas davranırlar" diye konuştu.

Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Türkiye'de bir kutuplaşmaya doğru gidildiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

"Türkiye'nin böyle bir dünya konjonktüründe, böyle bir bölgede en kuvvetli olması gereken yıllardayız. Etrafımızda çeşitli gelişmelerin olduğu ve kararların alındığı bir dönemdeyiz." Gül, bu çerçevede Avrupa'da da çok önemli gelişmelerin olduğuna işaret ederek, Avrupa'nın kendi içindeki siyasi ortamın da değişmekte olduğunu söyledi.

"Bu nedenle kimseye fırsat vermememiz lazım. Türkiye'nin kendi içine kapanmaması lazım" diyen Gül, Türkiye'nin stratejik hedeflerinin de zedelenmemesi gerektiğini vurguladı.

Gül, Suudi Arabistan'da Allah'a küfür ettiği iddiasıyla idam cezasına çarptırılan Türk berberin akıbetinin sorulması üzerine ise "Ben ümitliyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin AB sürecine ilişkin sorular üzerine de Türkiye'nin işinin zorlaştığını söyleyerek, "Yaz ortasında inşaat yapmak varken, inşaat kışa kaldı" ifadesini kullandı.

samanyolu haber



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs