En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Lafla çağdaşlık olmaz

9 Mayıs 2008 13:55 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bazıları çağdaşlığın lafını yapıyor. Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz'' dedi.

Bakan Çelik, Vanlı iş adamı Münci İnci tarafından İskele Caddesi'nde yaptırılan 12 derslikli, 103 öğrencisi bulunan Münci İnci Bilişim Anadolu Teknik Lisesinin açılış törenine katıldı.

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, her alanda olduğu gibi eğitim alanında son 5 yılda büyük hamleler atıldığını belirterek, eğitim alanında önemli çalışmaların yapıldığı Van'da ise sosyal bilimler lisesi dışında, bütün liselerin bulunduğunu söyledi.

Van'da öğrencilerin kullandığı her 100 derslikten 58'inin son 5 yılda yapıldığını, bu oranın ülkenin diğer illerinde aynı şekilde olduğunu anlatan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

''Ben Mecliste halkıma bir söz verdim. Bu yıl 3 milyar dolar yatırım yapacağımızı söyledim. Muhalefetten sesler yükseldi. (Sayın Bakan ne ile yapacaksınız? Kaynak gösterin dediler.) Dedim ki kaynak Türkiye'dir. Bu iş maharet ister. TOKİ ile 1 katrilyonluk anlaşma yaptık. TOKİ 2008'de bize 1 katrilyonluk okul yapacak. Biz onlara 200 trilyon lira para ödeyeceğiz.''

Gençlerin ve çocukların cehaletten kurtarılması gerektiğini, bunun sosyal sorumluluğun, aydın olmanın ve kendisini başka insanlardan da sorumlu sayan insan vicdanının gereği olduğunu anlatan Çelik, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, bugüne kadar Türkiye çapında, 28 bin derslik yapıldığını belirtti.

-''LAFLA ÇAĞDAŞLIK OLMAZ''-

2007 yılında ABD'deki Brown Üniversitesinin 7. e-devlet raporunu yayınladığını bildiren Bakan Çelik, 2007 yılının sonunda Türkiye'nin e-devlet uygulamasında, Almanya'nın da önüne geçerek dünyada 8. sırada yer aldığını söyledi.

Bakan Çelik, Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Telekom AŞ yetkililerinin bu başarının alt yapısının hazırlanmasında, önemli payı olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Bu işin öncülüğünü yapan bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığında, ortaöğretim kurumları sınavına müracaatlar, elektronik ortamda alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığının sadece bu işten karı, 10 trilyon Türk lirasıdır.''

Bunun çağdaşlık ve insana yakışanın olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

''Lafla çağdaşlık olmaz. Bazıları çağdaşlığın lafını yapıyor. Biz vatandaşımıza çağdaşlığı yaşatıyoruz. Aradaki fark budur. Çağdaşlık icraat ister. Çağdaşlık, pratik ister, uygulama ister. İşin içine yüreğinizi koymayı gerektirir.''

-BİLİŞİM SEKTÖRÜ YÜZDE 400 BÜYÜDÜ-

Bilişimin, beşikten mezara kadar değil, anne rahminden ölünceye kadar hayatın içinde yer aldığını bildiren Milli Eğitim Bakanı Çelik, şunları söyledi:

''Bizim iktidarımız döneminde Türkiye'deki bilişim sektörü, yüzde 400 büyümüştür. Bilişime büyük önem veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığım süre içinde, okullara 600 bin adet bilgisayar gönderilmiştir. Van'a gönderdiğimiz bilgisayar sayısı ise 5 bindir.''

İş adamı Münci İnci ise törende yaptığı konuşmada, donanımlı bir liseyi gençlere emanet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Van'da bir kız öğrenci yurdu yaptıracağını bildirdi.

Okulun açılışını Münci İnci ile yapan Bakan Çelik, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Törene katılan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı öğrencilere tanıtan Çelik, Demircan'ın bu okuldaki 50 öğrenciyi tatile götüreceğini bildirdi.

 
aa



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,060 µs