En Sıcak Konular

Fenerbahçe basını uyardı!

9 Mayıs 2008 13:47 tsi
Sarı-Lacivertliler'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; 'Kulübümüz bazı kesimler tarafından yoğun bir şekilde yalan ve taraflı haber bombardımanına tutulmaktadır.' denildi.

İşte kulüpten yapılan yazılı açıklama:

"Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden biridir. Bu kulüp ülkesinin kurtuluş savaşı mücadelesinde kanını dökmüş, uluslararası mücadelelerde Türk bayrağını göndere çektirmiş yüzlerce genci yetiştirmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü bugün binlerce sporcusu ve milyonlarca taraftarı ile şüphesiz Türkiye'nin en büyük ve önde gelen camialarından biridir. Milyonlara hitap eden bir kurum hiç şüphe yok ki basın yayın kuruluşlarının da ilgi odağıdır. Fenerbahçe ile ilgili en ufak bir haber tüm ulusal ve hatta uluslararası basında baş sayfalarda yer almaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü gazetecilik mesleğini basın meslek ilkeleri dâhilinde yapan bu mesleğin emekçilerine sonuna kadar saygılıdır. Kişilerin ve kurumların mahremiyetleri dışında haber niteliği taşıyan her türlü konuda basın ve yayın kuruluşlarının haklarının, görevlerinin ve kamuoyu üzerindeki etkisinin de farkındadır.

Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü özellikle son yıllarda basınımızın bazı kesimleri tarafından yoğun bir şekilde yalan ve taraflı haber bombardımanına tutulmaktadır. Her gün yazılı ve görsel basında kulübümüz hakkında yayınlanan yüzlerce hatta bazen sayısı binleri geçen haberlerin maalesef yarısından fazlası yalan haberlerden oluşmaktadır. Gazetecilik mesleği ile kesinlikle bağdaştıramayacağımız yalan haber yapma durumu üzülerek görüyoruz ki adeta kanayan bir yara halini almıştır.

Tüm bunların yanında gazetecilik mesleğinin etik ve ahlaki kurallarına uymaksızın adeta fanatik birer taraftar edası ile gazete köşelerine çöreklenmiş bazı kişilerin milyonlarca kişilik bir camiayı hedef alan yalan senaryolar üretmesi, ürettiği bu çirkin yalan senaryolarını her fırsatta bas bas bağırarak her ortamda dile getirmesi, yazılan uydurma senaryolar ile kulübümüzün sahtekârlıklar yaptığının iddia edilmesi, kesinlikle spor ahlakı ile bağdaşmayacak davranış ve tutumlar sergilediğimizin öne sürülmesi ve bir takım masa başı oyunlar yürütüyormuşuz havası yaratılması tarafımızca kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.

Fenerbahçe Spor Kulübü, mesleğini basın meslek ilkelerine uygun biçimde yapan, gazetecilik etiği içerisinde davranan oturduğu köşeleri ya da medyanın gücünü sadece kişisel çıkarları ya da egoları için kullanmayan her türlü basın emekçisine sonsuz bir saygı duymaktadır. Ancak bunun dışında masa başında yalan haberler yapan, gazete köşelerinde ve TV ekranlarında holigan bir tavır içerisinde öfke kusan, kamuoyunu sırf kendi çıkarları ve egoları nedeniyle yanıltan ve yalanlar uyduranları da şerefli gazetecilik mesleği ile aynı satırlar içerisinde anmak ve bu kişileri gazeteci olarak anarak bu mesleği layığıyla yapan insanlara hakaret etmek istemez.

Fenerbahçe Spor Kulübü basın yayın kurumlarının öneminin farkındadır ve kamuoyunun haber alma hakkına da sonuna kadar saygılıdır. Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü bu noktada Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği gibi meslek örgütlerinden de  kulübümüz hakkında yapılan yalan haberler ve çirkin saldırılar konusunda tavır sergilemesini beklemektedir. Bu tavrın gösterilmesi Türkiye'de şerefli, dürüst ve gazeteciliğin etik kurallarına uygun biçimde habercilik yapılması ve kamuoyunun doğru ve sağlıklı biçimde bilgilendirilmesi için şarttır.

Saygılarımızla

Fenerbahçe Spor Kulübü"

hurriyet



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs