En Sıcak Konular

MHP türbanı, AKP kapansın diye mi destekledi?

9 Mayıs 2008 11:21 tsi
MHP türbanı, AKP kapansın diye mi destekledi? İddiaya göre MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı bir yemekte şunları söylemiş: "MHP'nin türban çıkışı tamamen benim fikrim. Olaylar güzel gelişti. Parti kapanacak! Zaten amacım partinin kapatılmasıydı."

AK Partili bazı milletvekilleri bu endişelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları istişare toplantısında "MHP bize tuzak kurdu" sözleriyle dile getirdi. Erdoğan, AK Partili vekillerin bu görüşünü önemsemezken siyasi kulisler, bu tezi doğrulayan bir söylentiyle çalkalanıyor.

Habertürk adlı internet sitesinin yazarlarından Balçiçek Pamir, şok iddiayı dün "Kapatma davasının arkasındaki isim MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı mı?" sorusuyla köşesine taşıdı. Pamir, Bölükbaşı'nın bir gece sofrasında ağzından şu cümleleri kaçırdığını öne sürdü: "MHP'nin türban çıkışı tamamen benim fikrim. Olaylar güzel gelişti. Parti kapanacak! Zaten amacım partinin kapatılmasıydı." Yıllardır üniversitelerde sorun olan başörtüsü yasağı, AK Parti ve MHP'nin birlikte hazırladıkları anayasa değişikliği ile kaldırılmıştı. Başörtüsü yasağını kaldıran süreç, seçimden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'da yaptığı açıklama ile başlamıştı. 14 Ocak 2008'de İspanya'da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, burada yabancı gazetecilerin başörtüsüyle ilgili sorularını cevaplarken, "Avrupa'da, Amerika'da rahatlıkla başı örtülü kızlar üniversiteye gidebilir. Ama halkının yüzde 99'u Müslüman olan ülkemde böyle bir sıkıntı var." demişti. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ,17 Ocak'ta yazılı açıklama yaparak, başörtüsü sorununun çözümü için Anayasa'nın 10'uncu maddesinin 4. fıkrasının değiştirilmesini önermişti. İki parti arasında yapılan görüşmeler sonucunda 25 Ocak'ta TBMM Başkanlığı'na sunulan anayasa değişikliği teklifi, MHP ve AK Parti'nin oylarıyla kabul edilmişti. Anayasa değişikliğine tepki gösteren CHP ise konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştü. Değişik ülkelerde yıllarca büyükelçilik yapan Bölükbaşı, 1 Mart tezkeresi sırasında ABD ile yapılan görüşmelerde Türk tarafının heyet başkanlığını yürüttü. Bölükbaşı, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP'den Ankara 1. sıra milletvekili olarak TBMM'ye girdi.
 
Zaman



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,666 µs