En Sıcak Konular

Olmert, istifa edecek mi?

9 Mayıs 2008 11:07 tsi
Olmert, istifa edecek mi?
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, istifa edebileceğini söyledi.

Soruşturma kapsamında mahkemeye verdiği ifadede, Yahudi asıllı Amerikalı işadamı Moshe Talansky'den kampanyası için bağış aldığını itiraf eden İsrail Başbakanı Ehud Olmert, aldığı bağışın rüşvet olarak değerlendirilmesi durumunda istifa edebileceğini duyurdu. Bu arada İsrail televizyon ve basın-yayın organlarına soruşturma kapsamında verilen yayın yasağı kaldırılırken, usulsüz yüz binlerce dolar aldığı iddia edilen Olmert, hiç bir şeyi usülsüz olarak almadığını öne sürdü.

Devlet televizyonunun sorularını yanıtlayan Başbakan Olmert, bütün ekonomik adımlarının yasalara uygun olduğunu belirterek, "Ben rüşvet almadım. Kendim için bir kuruş bile almadım." ifadesini kullandı.


Başbakan Olmert, "İsrail halkı tarafından seçildim. İsrail halkı beni Başbakan yaptı. bu sorumluluktan kaçmayacağım. aynı zamanda soruşturma sırasında gerekli olursa, eğer bu soruşturma da üzerime suçlama yapılırsa, ben Başbakanlık görevimden istifa edeceğim." açıklamasında bulundu. Başbakan Olmert'in hakkında spekülasyonlar konusunda basın toplantısı düzenleyip gazetecilerin sorularını cevapladığı ifade edildi.


HAKKINDA 3 AYRI SORUŞTURMA DAHA VAR


İsrail Başbakanı Olmert hakkında polis tarafından açılmış 3 ayrı soruşturma bulunuyor. Bunlardan biri, Olmert'in Sanayi ve Ticaret Bakanlığı döneminde, bakanlığa bağlı Yatırım Merkezi'nde, eski ortağı ve iş arkadaşına kredi verilmesi amacıyla yaptığı müdahalelere ilişkin.Olmert için bir diğer soruşturma konusu, Küçük İşletmeler İdaresi'ndeki atamaları. Öteki de, Kudüs'te, Cremieux caddesinde satın aldığı evini değerinin çok altında elde ettiği yolundaki iddialarla ilgiliydi. İsrail ana muhalefet partisi Likud'un Meclis Grubu Başkanı Gideon Sa'ar, son gelişmenin ardından, Olmert koalisyonunun ortağı İşçi Partisi'ne hükümetten ayrılması çağrısında bulunmuştu. Sa'ar, Olmert'in İsrail tarihindeki "en kuşku altındaki Başbakan" olduğunu iddia etmişti.


İSRAİL-HİZBULLAH SAVAŞI SONRASI DA İSTİFASI İSTENMİŞTİ


2006 yılında Lübnan'daki Hizbullah'ın iki İsrail askerini kaçırması ile başlayan ve 1000 Lübnanlı ve 160 İsrailli'nin öldürülmesiyle sonuçlanan savaş sonrası hazırlanan raporun ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in istifası istenmişti. Raporda 34 günlük savaşın sonuçları değerlendirilmiş, Winograd raporunda, "Bir çıkış stratejiniz olmadan savaşa girmek vahim bir hatadır" denilmişti. Raporların ardından, Olmert'e istifa çağrılarında bulunulmuştu ancak Olmert, hiçbir zaman istifa etmeyeceğini söylemişti.

yenişafak



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,332 µs