En Sıcak Konular

Akşam Vakit gibi fişledi

9 Mayıs 2008 11:04 tsi
Akşam Vakit gibi fişledi Akşam Gazetesi, Vakit Gazetesi'nin çok eleştirildiği haberin aynısını tersten yaptı. "Fişleme" denilen şeyi gazete sayfasına taşıdı. Eşi türbanlı üyeler tek tek afişe edildi.

Akşam Gazetesi "Eşi Türbanlılar 3-2 öne geçti" şeklinde ilginç bir haber yayınladı. Haberde Merkez Bankası üyeleri'nin fotoğrafları yayınlandı ve her birinin altına eşlerinin türbanlı olup olmadıkları tek tek yazıldı.

Hatırlanacağı gibi Vakit Gazetesi'nin "İşte O Üyeler" şeklinde bir haber yapmış ve Danıştay'daki türban kararını veren üyeleri afişe etmişti. Vakit'in yaptığı haberin tersini böylece Akşam yaptı.

İnsanları ve gündemi "türban" üzerinden okumada Vakit'le Akşam böylece aynı çizgide buluşmuş oldular.

Akşam Gazetesi'nden Deniz Çiçek imzalı haber ve haberin gazatedeki sayfasının orjinal fotoğrafı şöyle:

Eşi türbanlılar 3 2 öne geçti

Başkan ataması sırasında başlayan Merkez Bankası yönetimindeki türbanlı eş tartışması, yeni bir boyut kazandı.

Uzun zamandır boş bulunan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı koltuğuna eşi türbanlı İbrahim Turhan (40) atanırken, Turhan’la birlikte Merkez yönetiminde 5’te 3 türban çoğunluğu yaşanmaya başlandı.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, başkan yardımcıları Erdem Başçı ve İbrahim Turhan’la birlikte banka yönetimindeki türbanlı eş sayısı üçe çıkarken, başkan yardımcıları Mehmet Yörükoğlu ve Burhan Göklemez’in eşlerinin başı açık... Süreyya Serdengeçti’nin görev süresinin dolmasıyla 2006’da başkanlığa atanacak isim konusunda büyük tartışma yaşanmış, o dönemde “türban kriteri” gündeme damga vurmuştu. Merkez Bankası Başkanlığı için hükümete yakın olan Başkan Yardımcısı Erdem Başçı’nın adı geçerken, eşinin türbanlı olması büyük tartışma yaratmıştı.

Başçı’nın türbanlı eşi o dönem gazetelerin manşetlerine taşınırken, Başçı’nın niteliklerinden çok eşi Sıdıka Başçı tartışılmıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı Sezer’in, Başçı’ya soğuk baktığı bilinirken, yine eşi türbanlı Adnan Büyükdeniz de Sezer’den veto yemişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da o dönem yaşanan türban tartışmaları için “bal gibi atarım” değerlendirmesinde bulunmuştu.

2-2 DENGESİ 2 YIL SÜRDÜ

Merkez Bankası başkan yardımcılarından Şükrü Binay’ın, 4 Haziran 2006’da görevinden ayrılmasından bu yana bir başkan yardımcılığı koltuğu boş bulunuyordu. Dün yayınlanan atama kararıyla, Banka Meclisi ve Para Politikası Kurulu Üyesi İbrahim Turhan bu koltuğa oturdu. İbrahim Turhan, Başkan Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta sonu gazetelerin ekonomi müdürleriyle yaptığı sohbet kahvaltısına da katıldı.

aktif haber



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,598 µs