İlk hedefim ordu! | " /> İlk hedefim ordu! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Putin: İlk hedefim ordu!

9 Mayıs 2008 10:59 tsi
Başbakan Putin:  İlk hedefim ordu! Rusya'da liderlik koltuğunu Dimitri Medvedev'e devreden Viladimir Putin dün Rus Parlamentosu'nda rekor bir oyla Başbakan seçildi. Putin öncelikli hedefinin Rus ordusunu güçlendirmek olacağını söyledi.

Rusya'da önceki gün gerçekleştirilen tarihi devir teslim töreniyle Devlet Başkanlığını Dimitri Medvedev'e bırakan Viladimir Putin dün Rus Parlamentosu tarafından resmen Başbakan seçildi. Toplam 448 milletvekilinin katıldığı oylamada Putin'e 392 “evet” 56 da” hayır” oyu çıktı. Putin'nin aldığı oy Rusya tarihinde rekor olarak görülüyor. Komünist Parti'nin dışında Duma'da bulunan diğer üç parti Putin'in başbakanlığı lehine oy verdi.

ORDU GÜÇLENECEK

Önceki gün gerçekleştirilen görkemli törenle Rusya devlet başkanlığı görevini üstlenen Medvedev, ilk iş olarak Putin'i başbakan adayı olarak Duma'ya önermişti. Başbakan olarak ilk konuşmasını yapan Putin Rusya'da yapacağı icraatları anlattı.

2001 yılından bu yana orduya 300'den fazla yeni model silah kazandırdıklarına değinen Putin, “Ordunun güçlenmesi ve modernizasyonu birinci önceliğimdir. Halkımızın ve ülkemizin güvenliğinin garantisi olan savunmanın güçlenmesi için 2012 yılına kadar belirlenen plan uygulanacak” ifadelerini kullandı.


EN İYİ SİSTEMİ KURDUM

'Dünyanın en iyi vergi sistemini hazırladık' diyen Putin bundan sonraki dönemde Rusyada büyük bir kalkınma hamlesi yapacağını söyledi.

Ekonomi ile ciddi bir mücadele ortaya koyacaklarını kaydeden Başbakan Putin enflasyonun yıl sonunda yüzde 9'da tutulacağını taahhüt etti. Putin, “Hedefimiz enflasyonu yıl sonunda tek haneli rakamlarda tutmaktır” ifadesini kullandı.

Sözünü ettiği d'ünyanın en iyi vergi sistemini ile ilgili olarak da Putin, “Yeni sistem Rusya ekonomisinin modernizasyonu ile uyumlu olacak. Yeni teknoloji, yatırımlar ve alt yapının güçlen- dirilmesini teşvik edecek. Rus vatandaşlarının sabit giderlerinden, sağlık ve mortgage sistemi gibi sosyal içerikli alanlardan mini- mum vergi almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


İran'a son dakika golü atmış

İran'a yaptırım uygulanmasına karşı çıkan Vladimir Putin'in görevi bırakmasına iki gün kala BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a ekonomik yaptırımları öngören kararı yürürlüğe koyan kararnameyi imzaladığı bildirildi. Konsey'in 3 Mart'ta İran ile ilgili aldığı karar, bu ülkeye bir kısım ekonomik yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

yenişafak



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,181 µs