4. şüpheli ölüm! | " /> 4. şüpheli ölüm! | "/>

En Sıcak Konular

ASELSAN'da 4. şüpheli ölüm!

9 Mayıs 2008 10:42 tsi
ASELSAN'da 4. şüpheli ölüm!
ÖSS'de Türkiye 85'incisi olarak ODTÜ'yü kazanan elektronik mühendisi Zafer Oluk, vatani görevini yaptığı İstanbul'da trafoya bakım yaparken şehit oldu.

Fen lisesini bitirdikten sonra Türkiye 85'ncisi olarak kazandığı ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Zafer Oluk, asteğmen olarak askerlik görevini yaptığı İstanbul'da terhisine 74 gün kala trafo bakımı yaparken elektrik çarpması sonucu şehit oldu. Askerlikten önce Aselsan'da çalışan Oluk'un savunma sanayine katkı sağlayacak önemli bir projeyi yürüttüğü öğrenildi.

ELEKTRİK ÇARPTI

İstanbul'da 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın trafo bakımını yaperken şehit olan Asteğmen Zafer Oluk (31), sahip olduğu başarılı geçmişle göz doldurdu. Zafer Oluk'un babası Ahmet Oluk, gözyaşları içinde oğlunun Gaziantep Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra Türkiye 85'incisi olarak (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni kazandığını, başarılarıyla ailenin gururu olduğunu anlattı.

MEMUR MAAŞI İLE YETİŞTİRDİM

Ahmet Oluk, gözyaşları içinde oğlunun ölümüne hala inanamadığını belirterek şunları söyledi: "Onun için her şeyi yapmaya hazırdım. Aldığım memur maaşıyla sıkıntıya girmeden eğitimini tamamlamasını sağladım. Tek isteğim vatana hayırlı bir evlat yetiştirmekti. İstediğim gibi de olmuştu. Ne yazık ki trafo bakımında şehit oldu. Uzman olduğu konu yazılım ve elektronik sistemlerdi. Böyle bir değer bir anda gitti." Ahmet Oluk, oğluyla her hafta telefonda görüştüğünü, son görüşmesinde kendisinin elektrik tesisatının bakımından sorumlu olduğunu öğrendiğini belirtti.

KRİTİK BİR PROJENİN BAŞINDAYDI

Şehit asteğmen Adana'da önceki gün düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurladı. Törende bitkin oldukları gözlenen anne Müşerref Oluk ile Baba Ahmet Oluk, gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye katılan Zafer Oluk'un arkadaşları da şehit asteğmenin başarılı bir iş yaşamı olduğunu, sessiz bir kişiliğe sahip olmasına karşın, özünde eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu anlattılar. Şehit asteğmenin askerlik görevinden önce çalıştığı Aselsan'da Türk savunma sanayine önemli katkılarda bulunacak önemli bir proje üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Damatlığını giyemedi

Baba Ahmet Oluk, oğlunun ODTÜ Gıda Mühendisliğini üçüncü olarak bitirdikten sonra Norveç'te çalışmaya başlayan Güldem Oluk ile 26 Ocakta resmi nikah yaptığını söyledi. Baba Oluk, Güldem'in tekrar Norveç'e döndüğünü, kendilerinin ise dünürleriyle birlikte düğün hazırlıkları yapmaya başladıklarını anlattı.

Oğlunun düğün için Adana Orduevi'nde rezervasyon yaptırdığını anlatan Oluk, "Balayını Norveç'te geçireceklerdi. Düğün için de her şeyi hazırlamıştık. 9 Ağustos tarihinde Adana'da düğünlerini yapacaktık. Gelinlik ve damatlıkları da almıştık. Ama o düğün heyecanını yaşayamadı" diyerek gözyaşı döktü.

AA



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,735 µs