En Sıcak Konular

CHP'yi harekete geçiren senaryo!

9 Mayıs 2008 08:09 tsi
CHP'yi harekete geçiren senaryo!
Kamuoyunda Ankara dışına çıkmamakla eleştirilen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel merkez yöneticileri ve milletvekillerine "Ankara'da oturmayın" talimatı verdi. Neden mi?

Ankara'da konuşulan erken seçim senaryoları CHP'yi harekete geçirdi.

Kamuoyunda Ankara dışına çıkmamakla eleştirilen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel merkez yöneticileri ve milletvekillerine "Ankara'da oturmayın" talimatı verdi.CHP'nin gezileri yerel seçimlere yönelik miting niteliği taşıyor. Ancak CHP bu kararında, Ankara'da konuşulan erken seçim senaryolarını da dikkate aldı.

Baykal, yerel seçimlere yönelik adayların kamuoyuna erken açıklanması ve tanıtım çalışmalarına hemen başlanması talimatı da verdi. Baykal, bazı il ve ilçelerde "tabela partisi" konumundaki örgütlerin toparlanması talimatı da verdi. CHP lideri, örgütün ihtiyaçlarının tespit edilerek, derhal giderilmesini istedi. Bu yöndeki çalışmaları örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş yürütecek.

Genel Sayman Mustafa Özyürek de, örgüte gönderilecek bütçeye ilişkin çalışmalara başladı. Güneydoğu’ya özel ilgi Kurultaydan çıkan CHP'nin, MYK’da dikkat çeken bir görevlendirme de yapıldı.

CHP Genel Sekreter Yardımcılıkları’ndan birisine eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer getirildi. Değer, Güneydoğu ve Doğu'ya yönelik seçim ve örgütlenme çalışmalarından sorumlu olacak. Bölgedeki etkin iki parti AK Parti ile DTP hakkındaki kapatma davalarına ilişkin süreci dikkatli şekilde izleyen CHP'nin gündeminde ilk sırada milletvekili çıkaramamış Doğu ve Güneydoğu illeri bulunuyor. CHP, buralarda parti üye sayısını artırmak için özel çalışma yürütecek. Bölgedeki sivil toplum ve kanaat önderleri ile temas kurulacak. Bu çalışmaların tümü CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer başkanlığındaki komisyon tarafından yürütülecek.

bugün
 



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs