En Sıcak Konular

Çin, 5 yeni 'süper' bakanlık kuruyor

11 Mart 2008 23:33 tsi
Çin, 5 yeni 'süper' bakanlık kuruyor Çin yönetimi, hükümetin yeniden yapılandırılması çerçevesinde 5 yeni "süper" bakanlık kuruyor. Yeni kurulacak bakanlıkların üç önemli önceliği var.

Çin Başbakanı Wen Jiabao, ülkenin önündeki enerji ve çevre konularındaki problemlerin yanı sıra enflasyon gibi sorunları aşmak ve daha etkin bir hükümet oluşturmak amacıyla yeni "süper bakanlıklar" kurulacağını söyledi.
Buna göre Pekin'de devam eden 11. Çin Ulusal Halk Meclisi 1. Toplantısı'nda, Devlet Konseyi'ne bağlı organların reform planları kapsamında 15 devlet organında düzenlemeler yapılacak ve bakanlık düzeyindeki 4 kuruluş lağvedilecek.

Ayrıca halen 28 bakanlığın bulunduğu Çin'de Sanayi ve Bilişim, Ulaştırma ve Taşımacılık, İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik, Çevre Koruma, Kentsel ve Kırsal Bölgeler İnşa ve İskan Bakanlıkları olmak üzere 5 bakanlık kurulacak.

Plana göre Devlet Konseyi'nde Devlet Enerji Komisyonu da oluşturulurken, Devlet Gelişme ve Reform Komitesi'nin yönetiminde Devlet Enerji Müdürlüğü kurulacak. Devlet Gıda ve İlaç Denetim ve Yönetim Müdürlüğü ise Sağlık Bakanlığı'na bağlanacak.

Gözlemciler, hükümetteki bu yeniden düzenlemeyi dikkate değer bulurken, Çinli liderler, bu düzenlemenin daha iyi hükümet, bürokrasiyi ortadan kaldırma, giderek daha karmaşık hale gelen ekonomiyi yöneten yetkililerin sorumluluklarını belirleme adına önemli bir gelişme olduğunu ifade ediyor.

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs