En Sıcak Konular

Genelkurmay 'O' kişinin peşinde

11 Mart 2008 20:30 tsi
Genelkurmay 'O' kişinin peşinde Gündemi meşgul eden YouTube'taki ses kayıtları Genelkurmay'ı da harekete geçirdi. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun konu hakkında çarpıcı bir bilgi verdi:

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, son günlerde ortaya çıkan ve bazı komutanlara ait olduğu iddia edilen ses kayıtları konusunda konuyu her yönüyle incelediklerini söyledi.

HER TÜR İNCELEME YAPILIYOR

Saygun, Tuğgeneral Münir Erten’den sonra Tümamiral Kadir Sağdıç’a ait olduğu iddia edilen konuşma kayıtlarının video paylaşım sitesi YouTube’da yer alması konusunda daha titiz olunması gerektiğini söyledi ve "her tür inceleme yapılıyor" dedi.

TERÖRİSTLER NASIL HABERLEŞİYOR SANIYORSUNUZ?

Saygun, "Teröristler nasıl haberleşiyor sanıyorsunuz? Telefon edecek değiller. Öcalan yakalandığında ’Avrupa başkentlerinde ne yapalım’ diye düşünmeye başladılar. Sonuçta internetle haberleşmeye başladılar" diye konuştu. Bilgi çağının iyi bir şey olduğunu, ancak böyle sıkıntıların da yaşandığını vurgulayan Saygun şunları ekledi: "Ses mühendisleri var. Bir sesi sizin sesiniz gibi kullanabiliyorlar. Maillerinizin sonuna ekleyerek gönderebiliyorlar."

Gizli çekim ve dinlemeye karşı ‘anti casus’lar

Gizli olarak kaydedilmiş ses ve görüntülerin son günlerde peş peşe internet ortamında yayınlanması, ‘anti casus’ sistemleri satışlarında patlama yaşanmasına neden oldu. Sistem, ‘böcek’ dinleme cihazlarını ve gizli kamera kayıtlarını engelliyor.

BİR ANTENLE 200 METREDEN ODA DİNLERSİN

YouTube’ta son günlerde art arda yayınlanan ses kayıtları gündeme damgasını vururken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu, "Artık herkes konuşmasına dikkat etmeli. Bu bir psikolojik harekat. Kurumlararası çatışma başlatılmak isteniyor" uyarısı yaptı.

Eski istihbaratçı Orakoğlu, Youtube’de yayımlanan ses kayıtlarının kurumlararası çatışma yaratmak isteyen kişi, kurum ya da yabancı servislerin, “psikolojik harekat başlattığını” belirterek şöyle konuştu :

"Dört duvar arasında dahi olsa bu konuşmaların kaydedilebilmesi gösteriyor ki, Türkiye’de herkes konuşmasına dikkat edecek. Huzursuzluk yaratmak isteyen bazı yabancı servislerin içerideki uzantıları bu kayıtları gerçekleştirmiş olabilir.

İKİ KİŞİNİN KONUŞTUĞU ARTIK SIR DEĞİL

Bence yayımlanan ses kayıtları arasındakilerin en önemlisi GES Komutanı’na ait olanlardı. Bu işlerin başında olan bir kişinin bile konuşması kaydedilebiliyor. Türkiye’yi idare edenler 2 kişi arasında konuşulanların bile sır olarak kalmadığını bilmesi ve ona göre önlem alması gerekiyor.

Anlatmak istediğim kurumlararası çatışma başlatılıyor. Şimdi bazı konuşmalar verilerek sadece siyasetle askerler arasında değil başka kurumlararasında da gerginlik yaratmaya dönük kayıtlar olabilir bunlar.

DİNLEMEK İÇİN AYNI ODADA OLMAYA BİLE GEREK YOK

Teknoloji o kadar gelişti ki çok çeşitli dinleme imkanı var. Eline bir anten alıp 100 metre 200 metre ileriden bir apartman dairesinde bir oda da neler konuşuluyor net bir şekilde dinleme kaydetme imkanı var. Önemli makamlarda görev yapan kişiler fazla konuşmayacak. Bildiği kendisinde kalacak. 

 



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs