En Sıcak Konular

Borcunu ödeyemeyen Çağlar'ın yeni lüks yatı kaç lira?

11 Mart 2008 19:14 tsi
Borcunu ödeyemeyen Çağlar'ın yeni lüks yatı kaç lira? Borçları nediniyle içinde iki helikopterinde bulunduğu mal varlığının önemli bir bölümüne el konan eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın, Tuzla Tersanesi'nde süper lüks bir yat yaptırdığı ortaya çıktı.

Mengi-Yay Yatçılık tarafından imal edilen yatın fiyatının 4.5 milyon euro olduğu söyleniyor.

Vatan'ın verdiği habere göre, Eski bakan ve işadamı Cavit Çağlar, 2001 yılında Etibank’ı 480 trilyon lira zarara uğrattığı gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. TMSF’nin takibi sonucu eski bakan olmasına rağmen Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı suçlular arasına giren Çağlar, Amerika’da yakalandı ve 17 Nisan 2001’de Interpol kanalıyla Türkiye’ye iade edildi. 10 ay cezaevinde yattı.
İşadamı Cavit Çağlar, 1.7 milyar dolarlık borcu için TMSF ile 2004 yılında protokol imzaladı. Ancak ödeme şartlarına uymadığı için aralarında 2 helikopterinin de olduğu mallarına tekrar el konuldu. TMSF’ye borcunu bir türlü ödemeyen Çağlar’ın Tuzla’da 4.5 milyon euro’ya süper lüks bir yat yaptırdığı ortaya çıktı. Yapımına bir yıl önce başlanan 36 metrelik yat, bittiğinde tam bir yüzen sarayı andıracak.

Kendi üzerine yaptırmıyor

Çağlar’ın teknesini TMSF’nin gözünden kaçırmak için kendi veya bir yakının üzerine tescil ettirmediği ileri sürülüyor. bu nedenle de Tuzla’da tersaneler caddesi üzerinde ancak iki güvenlik noktasından geçtikten sonra girilebilen Mengi-Yay Yatçılık tersanesi gizliliğe büyük önem veriyor. Çağlar’ın yatı, kapalı bir atölyede inşa ediliyor. Tuzla tersanesindeki işletmecilerin de bildiği ama “sır” gibi saklanan yatla ilgili komşular konuşmaktan kaçınıyor. Adını açıklamayan bir tersane sahibi ise “Borcunu ödemediği için mal varlığı TMSF’nin takibinde olan Cavit Çağlar, 4.5 milyon euro değerindeki bir yatı kendisinin ya da yakın çevresinin üzerine yaptırmaz” diyor.

‘Fiyatta anlaşamadık’

Mengi-Yay Yatçılık Turizm Sanayi ve Limited şirketinin yetkililerinden Hüseyin Mengi’ye de ulaşıp iddiaları sorduk. “Cavit Çağlar’ın önceki teknesini de biz yaptık” diyen Mengi şunları söyledi: “Babam Cavit Çağlar’a 1991 yılında 36 metre uzunluğunda ‘Çağlar’ isminde bir tekne yaptı. O yaptığımız teknenin değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin dolardı. 2000’li yıllarda yine kendileriyle bir görüşmemiz oldu ve tekne yaptırmak istediklerini söylediler. O zaman sipariş vermediler. Son dönemde ise Cavit Çağlar oğlu Mustafa Bey ile birlikte bir tekne istediklerini söyleyip buraya gelip baktı. Ama fiyatta anlaşamadık. Onlara yat yapmıyoruz. Şu an tersanemizde 8 teknenin imalatı devam ediyor. Bunlardan dördünün sahibi belli, satışlarını yaptık. Kalan 4 yat içinde sizin söylediğiniz gibi uzunluğu 35 metre 20 santim olan bir tekne var. Ama sahibi belli değil.”

 

(Star)
 



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,108 µs