En Sıcak Konular

Barzani, borsa kurmaya hazırlanıyor

11 Mart 2008 17:02 tsi
Barzani, borsa kurmaya hazırlanıyor Irak’ın toprak bütünlüğünden dem vuran Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Türkiye ziyaretinin üzerinden bir hafta bile geçmemişken, Mesut Barzani’nin K. Irak’ta kürt borsası kurma planları yaptığı ortaya çıktı.

Kuzey Irak'ta Ankara'nın tanımadığı Kürt yönetimi bağımsızlık yolunda çok önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor; Kuzey Irak'ta "borsa" kuruluyor. Kuzey Irak'taki Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hassan Horami gazetecilere Süleymaniye'de yaptığı açıklamada, "Kürdistan Menkul Kıymetler Borsasının" kurulmasında "son aşamaya gelindiğini", borsanın merkezinin de Erbil olacağını açıkladı.

Erbil'deki borsanın, "Bağdat borsasından bağımsız olacağını" da vurgulayan Horami, Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin de borsanın kurulmasına ilişkin yasayı hazırladığını, bunun en kısa zamanda yürürlüğe koyulacağını söyledi.

Borsanın kuruluş hazırlıklarını, Kuzey Irak'taki Kürt yöteminin Planlama ve Ticaret Bakanlıklarının kontrolü altında, "Negotiations & Strategic Sciences Organization adlı şirket yürütüyor.

Kurdistan Capital INvestment şirketinden Sami Jamal de, yine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bağdat hükümetinin de Kuzey Irak'ta bir borsa kurulması fikrine sıcak baktığını, hatta bunu desteklediğini öne sürdü. "Kurdistan borsası, bir şekilde Bağdat borsasıyla ilişkili olacak. İki borsa işbirliği yapacak ,ancak ayrı ayrı işleyecek" diyen Jamal, bu ilişkinin düzeyinin hala tartışılmakta olduğunu da vurguladı.

Hürriyet
 



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs