En Sıcak Konular

Baykal: ABD kendi oyununu oynuyor

11 Mart 2008 14:38 tsi
CHP lideri Baykal, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Baykal konuşmasına yeni vergileri ve Sosyal Güvenlik Yasası'nı eleştirerek başladı, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Baykal'ın açıklamaları özetle şöyleydi.

Yapılmak istenen yeni sosyal güvenlik yasa tasarısı konusuyla ilgili toplumda bir duyarlılık oluşmaya başladı. Bu sevindirici bir gelişmedir. Sosyal devlet devre dışı bırakılıyor. Erozyona uğratılıyor.

Emeklilik güçleştiriliyor. Vatandaş daha çok prim ödemek zorunda bırakılıyor.

Başbakan Erdoğan her aile 3 çocuk yapmalı diyor. Buna gerekçe olarak da Türk milletinin kökünün kazanmasını gerekçe olarak sunuyor. Buna toplumun her kesiminden çok güzel cevaplar verildi.

Bu vesile ile sayın Başbakan'ın Türk Milleti sözünü ağzına almasından çok mutlu oldum. Ben milletimize çocuk yapmalarından çok sorumluluklarının yerine getirmelerine tavsiye ediyorum. Sen önce Başbakan olarak kendi sorumluluklarını yerine getir.

Başbakan af konusunda da çok renkli şeyler söyledi. Bu iktidar af çıkarmaz diyor. sanki 4 kez mali affı kendisi getirmedi gibi. Terör örgütü PKK militanlarına yapılan eve dönüş yasasını kendisi gündeme taşımamış gibi konuşuyor.

Sayın Erdoğan Kandil'e niye gitmediniz diyor. Senden önce Beka Vadisi vardı. Senden önce Beka Vadisi çok güzel halledildi. Kandil senin iktidarın döneminde çıktı. terörün oraya yuvalanmasına sen sebep oldun. Kandil senin sorunun. O sorunu çözecek sensin.

Bu hükümet Dubai'de Türkiye Kuzey Irak'a hiç bir şekilde müdahale etmeyecektir şeklinde bir anlaşma imzaladı. Bu hükümet terörün kaynağını idrak edemedi. Türkiye'deki terör Kuzey Irak'taki terör ele alından çözülemez.


Meclis yetki verdi. Hükümet yetki çerçevesinde TSK operasyonlara başladı. Daha önce Suriye ile tartışarak, çekişerek bir sonuca bağladı. Suriye terör örgütünü sınırından çıkarmanın daha faydalı olduğunu kabul etti ve gereğini yaptı. Türkiye Suriye ile yakın dostane ilişki içine girdi. 2003 yılından sonra terör tekrar tırmanışa geçti. Bunun en önemli sebebi Irak'ta yerleşmiş olması temel sorundur.  Iraktaki terör bitmedikçe Türkiye'deki terör bitmez. Önce Irak halledilmeli. Irak'ı terörü himaye eden ülke konumundan çıkarmak lazım.

Teskere alındı fakat gereği yapılmadan Washington'a gidildi. ABD, "PKK ortak düşmanımızdır. Biz anlık istihbarat paylaşımı ile Türkiye'ye katkı yapacağız." Sonra hava saldırısı yapıldı. ABD Irak'ın hava sahası açıldı. operayonalr öyle yapıldı. Ondan sonra kara harekatı yapıldı. ABD'nin kara harekartından haberi yokmuydu? Türkiye'ye teröre karşı bir hak verilmiş. Harekatın üçüncü gününde en yetkiil kişi, ABD'nin savunma bakanı, Avusturalya'dan 'harekat kısa sürmeli' diye açıklama yaptı. Üçüncü gün döedüncü günü Milli Savunma Bakanı Gates bunları söyledi. Bush da aynısını söyledi. Bush, "Türkler K.Irak'ı terk etmelidir" şeklinde diplomatik kararlığını ifade ederek bunaları söyledi. Operasyon öncesi her türlü taahüdü verip, operasyon başladıktan sonra, "Bu işi bitirin, Bu iş askeri yöntemle olmaz, diyalogla çözün" diyorsunuz.

Biz tezkereye K.Irak'taki PKK'nın tasviye edilmesi için tezkereye destek verdik. Daha askeri harekatın ne sonuç verdiğini görmeden neden, 'harekatı bitirin' diyorsun?  

Biz kendi kendimize bu kararı aldık. Bu iş ABD'nim işi değil diyorsun. peki neden ABD'ye gittik. Neden destek istedik. Harekartın bitirlmesine yönelik tavrı yok mu? Bunu daha kapsamlı bir şekilde, terör örgütünün bitirilmesi mi amaçlandı? Yok öyle bir şey. Bu doğaldır. ABD kendi oyununu oynuyor. ABD, terörün, K.Irak'tan tamamen tasviye edilmesi taraftarı değildir. 

Türkiye harekta başlanmasından itibaren en yüksek düzeyde, derhal harekatı sınşladırın baskısına maruz kalmıştır. Bunun aksi mümkün müdür. Bunun sormak Anamuhalefet partisinin görevidir. Biz bunu sorduk. Biz askeri harekat yapmasaydık. Talabani'yi Türkiye'ye çağırmak mümkün olur muydu? Askeri harekatla, Talabani'nin Türkiye'ye çağrılması, aynı kapsamda, aynı konserptin düşüncesidir. Yani hem harekat hem de diyalog. Diyalog kiminle olacak: Talabani ile. 
 
Haber 7



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs