En Sıcak Konular

Hürriyet yangına körükle gidiyor

11 Mart 2008 12:52 tsi
Hürriyet yangına körükle gidiyor Hürriyet gazetesi DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in sözlerini öyle bir çarpıttı ki, Tuncel'in barış sözleri bakın nerelere çekildi... Çatışmaları körükleyecek bu tür davranışlardan uzak durulmalı...

DTP'li Tuncel'den tehdit gibi sözler 
 
Demokratik Türkiye Partisi Malatya İl Teşkilatı'nın düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine katılan İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, “Bu toplumda Kürtler özgür olmadan, Türkler özgür olmayacak” dedi.

Büyük Düğün Salonu'nda 18.00'de başlayan DTP'nin Kadınlar Günü etkinliğinde Kürtçe şarkı ve şiirler söylendi, konuşmalar yapıldı. DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kısa süre önce Kuzey Irak'ta yaptığı kara harekatını eleştirdi. Konuşması sık sık Kürtçe sloganlarla kesilen Tuncel, Türkiye'de halen kan üzerinden siyaset yapıldığını, Türkiye’de 25 kez sınır ötesi operasyonun düzenlendiğini söyledi. Tuncel, 30 yıldan beri gerçekleştirilen operasyonların sorunu çözmediğini ifade etti. Tuncel, sınır ötesi operasyonunun gerçek bilanço ve maliyetinin açıklanmasını istedi.

Tuncel'in konuşması, sık sık Türkçe ve Kürtçe sloganlarla kesildi. Davetliler, Kürtçe PKK ve bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attılar.

Sabahat Tuncel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sınır ötesi kara harekatı hakkında söylediği ifadeleri de eleştirerek, “Şimdi Baykal, ‘Operasyon neden sona erdi, devam etmeliydi’ diyor. Baykal sen mi savaşıyorsun? sen mi dağlardasın?” dedi.

Hakkında fezleke hazırlanmamış neredeyse hiç bir DTP’li milletvekilinin kalmadığını belirten Tuncel, “Bizi parlemanto dışına atabilirler, partimizide kapatabilirler. Ama bu ülkede bu sorunun varlığını inkar edemezler. PKK bir kürt sorununun bir nedeni değildir, bir sonucudur. Bu sorunu ülke olarak çözmeliyiz, çünkü Kürt sorunu Diyarbakır’ın veya Güneydoğu’nun değil tüm ülkenin sorunudur” diye konuştu.
 
hürriyet



Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs