En Sıcak Konular

Bahçeli'den Büyükanıt'a ince yanıt

11 Mart 2008 12:03 tsi
CHP adeta savaş açmışçasına anında Org. Büyükanıt'a cevap verirken; MHP lideri Bahçeli grup konuşmasında üstü kapalı cevap vermeyi tercih etti.

Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki parti grubunda yaptığı konuşma şöyle:

KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Küresel dayatmalara maruz kaldığımız karanlık bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyetimizin temel dayanağı olan ulus devletin tasviyesi söz konusudur. Vatanımız üzerindeki tehditleri konuşuyoruz.

Ezelden beri hür yaşamış bir millet yeniden bağımsızlık mücadelesine girmiştir. Bu gidişe dur denilmez ise karanlık bir gelecek önümüzdedir. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde yurdunu vatana siper eden şehitlerimize rahmet diliyorum.

İÇ ÇATIŞMA UYARISI
Türkiye Başbakan'ın başlattığı çok tehlikeli bir süreçten geçmektedir. MHP AK Parti hükümetini uyarmıştır. Başbakan ABD'de verdiği sözleri bir bir yerine getirmektedir. Terör destekli etnik bölücülük etrafımızı kanser gibi sarmıştır. Bu sürecin etkisiyle tarihi bir kavşağa doğru yol almaktayız. İç çatışma ortamına sürükleniyoruz. Bunun sorumlusu da AK Parti hükümeti olacaktır.

HAREKAT ABD'NİN İZNİYLE YAPILMIŞTIR
Son beş yıldır terör saldırıları karşısında askeri müdahalede bulunamayan Türkiye ABD'nin izniyle bunu yapabilmiştir. Yüksek sesle ve kaba ifadelerle aleni baskı uygulamışlardır. Ancak onların istihbaratıyla harekatı yapmıştır. ABD başkanı Bush sessiz diplomasiyi bilinçli olarak seçmiştir. Başbakan ise bütün baskılar karşısında sessiz kalmıştır.

BÜYÜKANIT'A ÜSTÜ KAPALI MESAJ
Günlerdir TSK'yla muhalefet arasındaki söz dalaşına üstü kapalı cevap veren Bahçeli "Terörle mücadelede siyasi sorumluluk hükümete aittir. TBMM, tezkere ile sınır ötesi harekatın kapsamını, süresini hükümete bırakmıştır. Meclis'e hesap verecek olan da hükümettir." diyerek Büyükanıt'a üstü kapalı mesaj verdi.

DTP'NİN TAŞERONU AKP
Harekatın erken bitirildiğini ispat ederlerse siyaseti bırakırım diyen Başbakan ucuz kahramanlık yapıyor. Bunu söyleyen birinin bir dakika bile kalmaya ya da hakkı yoktur. Erdoğan'ın doğru siyaset yapıp yapmadığına büyük Türk milleti karar verecektir. DTP'nin taşeronluğunu yapan AKP de Türkiye için bölünme durumuna girmiştir. Siyasi çözümü AKP ve DTP birlikte destekliyor.

"NEDEN KANDİL'E GİTMEDİNİZ" CEVABI
Bahçeli, Muhalefete "Neden kandile gitmediniz" diye soran Başbakan'a cevap verdi. Başbakan ucuz kahramanlıklar yapıyor diyen Bahçeli, 57. hükümet döneminde terörü bitirmiş bir ülkeyi AK Parti'ye teslim ettik. dedi.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ BURADA
İstanbul sermayesi, sivil toplum kuruluşları, hükümetin yanında yer almışlardır. Ama onlar bir noktayı unutmuşlardır. Bu durum Türkiye'yi bir kavga ortamına sürükleyecektir. O zaman kendileri nereye gidecek bilemiyoruz ama  bizim gidecek bir yerimiz, yaşayacak başka bir ülkemiz yoktur. Türk milliyetçileri  bedeli ne olursa olsun burada olacaktır. Türk milleti ebedi vatanında kardeşlikle yaşayacaktır.

Aktif haber



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs