En Sıcak Konular

Avşar ve Talabani: Ne alaka?

11 Mart 2008 10:53 tsi
Avşar ve Talabani: Ne alaka? Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Ankara ziyareti sırasında Anadolu Ajansı'nın abonelerine ulaştırdığı ve Milliyet gazetesinin cumartesi günü birinci sayfasında kullandığı fotoğraftaki gizemli kadın, herkesin dikkatinden kaçtı. Peki bu kadın kim?

Uzun saçları, Avşar boylarına özgü çıkık elmacık kemikli yüz hatlarıyla Kürt lider Talabani'yi karşılayanlar arasında yer alan bu kadın, ünlü oyuncu Hülya Avşar'ın öz halası Dilber Avşar'ın kızı Yüksel Avşar'dan başkası değildi. Kendisini "popüler kültür dergisi" olarak tanımlayan Esmer, Hülya Avşar'ı geçen kasım ayı sayısında "Kars'ın Şımarık Kürt Kızı" başlığıyla kapağına taşımıştı. Yazıda baba Celal Avşar'ın 14 çocuklu kalabalık bir Kürt ailesinden geldiği ve ailesinin bir Türk kızını gelin almak istemediği için anne Emral Avşar'la kaçarak evlendiği anlatılıyor. Avşar Ailesi'nin Ankara'ya taşındıktan sonra da Kürtçe konuşmaya devam ettiği belirtilen haberde, akrabaları Zeki Avşar'ın müsteşarlık yaptığı ve 'Kürt Zeki' olarak tanındığı ifade ediliyor.

Avşar Saklamıyor

Yazıda; ünlü sanatçının "Ben Kürt kökenliyim. Birazcık Kürtçe konuşurum. Büyükannem Türkçe bilmezdi. Bana kendisinden söz ederken 'benim kökenim Kürt'tür' derdi" açıklamalarına yer veriliyor. Esmer dergisinde, Hülya Avşar'ın aile geçmişiyle ilgili şu bilgiler de veriliyor: "Hülya Avşar'ın halası Dilber Hanım'ın tüm çocukları Ankara'da yaşıyordu. Yüksel Avşar, Ankara'daki Kürt kolonisine hep yakın durdu."

'Hülya ile anılmak istemiyorum'

Talabani'yi karşılayan ekipte yer alan Yüksel Avşar, Şerafettin Elçi'nin başkanlığını yaptığı Katılımcı Demokrasi Partisi'nin (KADEP) Genel Başkan Yardımcılığını yapıyor. Talabani yıllar önce Türkiye'ye geldiğinde kendisine yemek verdiklerini belirten Avşar, "Karşılamaya eşi geliyor diye katıldım. Parti olarak gittik. Kürtçe bildiğim için yardımcı olmak istemiştim. Ama olmadı. Sayın Talabani, beni görünce şaşırdı, 'Aaaa" dedi. Kendisine 'hoş geldin', dedim, şifalar diledim. Bütün diyalog bu kadardı" dedi. Ankara'da Kürt siyasetçiler arasında tanınan bir isim olan Avşar, dayısının kızı Hülya Avşar ile birlikte anılmak istemiyor. Avşar, "Ben demokrat bir kadınım. İnsan hakları savunucusuyum. Bu uğurda cezaevine de girdim, bedel ödedim. Magazinle gündeme gelmek istemiyorum" diyor.



Bu haber 5,557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs