iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Kelime-i Şahadetle vefat eden Hıristiyan

11 Mart 2008 10:37 tsi
Kelime-i Şahadetle vefat eden Hıristiyan Kenan Pars hayata veda etti. Pek çoğumuz Ermeni olduğunu bu sayede öğrendik. O tam da bu ülkenin gerçeğiydi. Ne İsa'dan vazgeçti ne de Muhammed'i reddetti. iyibilgi özel

Yeşilçam'dan parlak günlerinde karizmatik rollerin adamıydı Kenan Pars. Aslında Yeşilçam yıldızları kayarken bu kadar ilgi çekmesine alışık değiliz. Kenan Pars'ın aramızdan ayrılmasına bu kadar çok ilgi göstermemizin nedeni onun aslında bir ermeni olduğunu yeni öğrenmemiz.

Peki neden gerçek adıyla yani Kirkor Cezveciyan ismiyle Yeşilçam'da varolamadı?

Bunun cevabı Hrant Dink'in dediği gibi ilk okul fişlerinin birinde bile "Ali topu Agop'a at" yazmaması olarak verilebilir mi?

Oysa Kirkor Cezveciyan tam da buralıydı. kızı bir müslümanla evliydi. Kızı Çiğdem Taşlıdan onun son günlerini şöyle anlattı:

"Son iki gününü kelime-i şehadet getirerek ve besmele çekerek geçirdi. O yüzden onu Müslümanların cenaze aracıyla kiliseye getireceğiz."

Kenan Pars, 6 ay önce Zaman gazetesinde yayımlanan röportajında şunları söylemişti:

"Hıristiyan'ım. Ama Hz. Muhammed'i niye inkâr edeyim? Müslüman bir ülkede yaşadığım için İslam'ın her şeyi bana aittir. Ne Allah'ı ne Hz. Muhammed'i ne besmeleyi ne de "Lailahe illallah'ı" benden alamazsınız. Üstelik kızım bir Müslüman'la evli. Ben de İslamiyet'e biraz yakınım. Torunuma da 'kelime-i şehadeti ben öğrettim. Sonuçta bu coğrafyanın çocuğuyum. Aynı toprağa basıyoruz, aynı bayrağın altındayız, birbirimizi sevmeliyiz."

Sonuç olarak, o ne İsa'sından vazgeçmişti ne de Muahmmed'ine kayıtsız kalmıştı. Tıpkı eski günlerde Ramazan'da oruç tutan Ermeniler, paskalya da davet veren müslümanlar gibi.

Pars yarın defnediliyor

Pars’ın cenazesi 12 Mart Çarşamba günü düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek. Törenlere Pars’ın yakınları, dostları ve Yeşilçam emektarları katılacak.

Pars için ilk tören saat 11.00’de Bakırköy Sanatçılar Derneği’nde gerçekleştirilecek.  Cenaze daha sonra Bakırköy Ermeni Kilisesi’nde saat 14.00’de yapılacak törenin ardından Bakırköy Ermeni Mezarlığı’na defnedilecek.
www.iyibilgi.com 



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs