En Sıcak Konular

Faciayla ilgili iddialara suç duyurusu

25 Şubat 2008 21:52 tsi
Isparta'da düşen uçağın parçalarını izinsiz ve yetkisiz, depodan dışarı çıkaran şirket ve yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Isparta'da düşen uçağın parçalarını izinsiz ve yetkisiz, depodan dışarı çıkaran şirket ve yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 30 Kasım 2007 tarihinde Isparta'da düşen uçağın enkazıyla ilgili son günlerde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yapılmasının zorunlu görüldüğü belirtildi.

Kaza Tahkikat Heyetinin, enkaz alanında incelemelerini tamamladıktan sonra enkazın kaldırılması için uçak sigorta şirketi tarafından yetkilendirilen Prima Havacılık ile Dural Havacılık arasında bir protokol imzalandığı ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Protokole göre enkaz, Dural Havacılık tarafından Isparta'da, Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı bilgi ve denetiminde bir depoya kaldırılacak ve gerektiğinde Kaza Tahkikat Heyeti tarafından yeniden incelenecektir. Düşen uçağa ait parçaların söz konusu protokole göre başka bir yere taşınması yahut başka amaçlarla kullanılması, yer değiştirmesi söz konusu değildir.

Ancak, yetkisi olmadığı halde Dural Havacılık tarafından bir kısım parçalar depodan alınarak İstanbul'a götürülmüş; Kaza Tahkikat Heyetinin olayı fark etmesi üzerine noter kanalıyla ihbarname çekilmiş ve uçak parçaları tutanakla teslim alınmıştır.

Görevini yapmayarak uçak parçalarını izinsiz ve yetkisiz depodan dışarı çıkaran şirket ve yetkilisi hakkında, Kaza Tahkikat Heyetince Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olay anlatıldığı gibi olup, basında yer alan iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır.''

hurhaber



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs