En Sıcak Konular

Hatemi: Rektörler kötü niyetli

25 Şubat 2008 17:12 tsi
Hatemi: Rektörler kötü niyetli İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi yapılan Anayasa değişikliğine rağmen bazı rektörlerin yasağı devam ettirmesini ‘kötü niyetli bir tavır’ olarak değerlendirdi.

İstanbul Üniversitenin Beyazıt Kampusu önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Hüseyin Hatemi, “Başörtüsünü yasaklayan bir kanun kuralı yoktur ki, rektörler başörtüsüne izin veren kanun kuralı arıyorlar. Anayasa değişikliğinden sonra böyle bir kural aramanın sebebi iyi niyetli değildir” dedi.
Rektörlerin ‘Ek -17. madde gibi bir kanun kuralı çıkartın da yasağı iptal ettirelim’ demesinde ‘zaferimiz katmerli olsun’ düşüncesinin yattığını ifade eden Hatemi, “Yani amaçları hükümeti iyice hem anayasa hem kanun değişikliği bakımından müşkül duruma sokmaktır. Bu son derece kötü ve esef verici bir durumdur” diye konuştu.

REKTÖRLER GERGİNLİĞİ ARTIRMAMALI
‘Başörtüsü’ ibaresinin Anayasa’da yer almaması gerektiğini ifade eden Hatemi, şunları söyledi: “Anayasa serbest olan şeyleri yazmaz. Yasakların gerekçesini yazar. ‘Bu konuda özel bir kanun çıkartılması gerekir’ der. Başörtüsü yasaktır demenin meşru bir gerekçesi varsa Anayasa’ya dayanmalıdır. O zaman özel bir yasak kuralı çıkartılır. Ancak böyle bir yasak yoktur. Yapılan değişiklik öğrenim hürriyetini daha açık daha güçlü hale getirdi. Bunu laiklik ilkesini ileri sürerek iptal etmeninde gereği ve bir mantığı yoktur. Rektörleri ve herkesi sağduyuya çağırmaktan başka çarem yok. Gerginliği artırmasınlar. Rektörlerin yapacağı en doğru şey başörtülü kızlara kapılarını açmaktır.”

 8 sütun
 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs