En Sıcak Konular

Gazze'de ablukaya karşı 'insan zinciri'

25 Şubat 2008 16:41 tsi
Gazze Şeridi'nde, bağımsız sivil toplum kuruluşu "Ablukaya Karşı Halk Komisyonu"nun öncülüğünde düzenlenen "insan zinciri" protesto eylemi, olaysız sona erdi

Eylem, sabah saatlerinde başladı ve 3 saat sürdü. Sınıra doğru yürüme veya sınırların zorlanması gibi herhangi bir teşebbüs olmazken, yaklaşık 40 bin dolayında kişinin katılacağı tahmin edilen eyleme katılım düşük oldu.

"İnsan zinciri" oluşturulmasına, kapatılan okullardan taşınan kız ve erkek öğrencilerin çoğunluğu teşkil ettiği binlerce kişi katıldı.

Öğrenciler, Gazze Şeridi'ni boydan boya kesen, güneydeki Refah'tan kuzeydeki Beyt Hanun'a kadar olan 40 kilometre ötedeki alana otobüslerle taşındı. Bazı otobüslerde Hamas bayrakları taşınırken, zincir oluşturan kız ve erkek öğrencilerin ellerinde daha çok Filistin bayrağı ile ablukaya karşı posterler görüldü. Posterlerde, "Abluka bizi sadece güçlendirir", "Dünya Gazze'yi Ölüme Mahkum Etti" ve "Gazze'yi Kurtarın" gibi yazılar dikkati çekti.

"Ablukaya Karşı Halk Komisyonu" Başkanı Cemal El Kudari, "Bu protesto çok önemli. Filistin halkı yasal olmayan bir abluka altında ve bundan büyük acı çekiyor. Protestonun amacı, ablukanın kaldırılması için İsrail'e baskı yapmaktır" dedi.

Gazze Şeridi'nde ablukayı protesto gösterisi yapıldığı sırada ve gösterinin ardından kuzeydeki Beyt Hanun'dan İsrail tarafına 5 Kassam roketi atıldı. Öğle saatleri sırasında atılan 3 Kassam, Sderot'ta bir eve isabet etti, 10 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

haber 10



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs