En Sıcak Konular

Batı basını kin kusuyor

25 Şubat 2008 16:14 tsi
Batı basını kin kusuyor Türkiye'nin Kuzey Irak'a yaptığı operasyon hükümetler düzeyinde itidalle karşılanırken Batılı medya grupları olayı tam bir alarm havasında yansıttı.

İngiliz Independent ve Alman basınının tamamı müthiş bir abartı ile verdiği operasyon haberinde Türkiye'yi işgalci olarak yorumladı.

INDEPENDENT

Gazete, manşetten verdiği haberde Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik olarak başlattığını kara harekatını “Irak’ın yeniden işgali" olarak nitelendirdi. Gazete operasyonun yeni bir kriz doğurduğunu duyururken Türkiye’nin artan saldırılarının Kuzey Irak'ı istikrarsızlaştırdığını belirtti.

Gazete, Irak’ın barış içinde olan tek bölgesinin de tehdit altında olduğunu yazdı. İşgalin ABD için bir “utanç" olduğunu belirten gazete, ABD’nin Türk ordusuna PKK’nin kampları konusunda istihbarat verdiğini de duyurdu. “ABD ve Irak hükümetlerinin Türkiye'ye karşı alttan aldıklarını" belirten Independent, Kürtler Türk saldırılarının Kuzey Irak bölgesinin kürtleşmesini önlemeyi amaçladığını düşünüyorlar vurgusunu yaptı.

WASHİNGTON POST

Gazete, Türkiye’nin Kuzel Irak’a yönelik başlattığı saldırının Irak arasında gerginliğin artmasına neden olduğunu belirtti.

DAİLY TELEGRAPH

Gazete, “Operasyonun Irak lideri Saddam Hüseyin'in düşürülmesinden bu yana en büyük askeri müdahale olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

BBC

Ajans, teröristleri asi diye vasıflandırarak, bu operasyonun zamanının olağandışı olduğunu sınırların karla kaplı olduğunu belirtti.

ETNOS

Gazete, “Kuzel Irak’ta büyük çaplı askeri işgal” başlıklı haberde Kosova bağımsızlığı ile işgalin aynı dönemde olmasının rastlantı olmadığını belirtti.

THE GUARDİAN

Gazete, "Topçu birlikleri ve savaş uçaklarıyla desteklenen binlerce Türk askerinin PKK'ya karşı mücadele vermek üzere kuzey Irak'a geçtiğini, Türkiye ile Irak arasındaki sınır kapılarında ise normal geçişlerin sürdüğünü" bildirdi.

FRANKRUTER RUNDSCHAU

Gazete, ''Ankara'nın operasyonu dünya çapında endişe yarattı'' başlığıyla verdiği haberinde, Almanya Dışişleri Bakanı’nın, duyulan endişeyi dile getirerek, operasyonun ''hiç de az olmayan bir istikrarsızlık riski içerdiğini'' söylediğini aktardı.

Bugün



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs