Berlinsova’! | " /> Berlinsova’! | "/>

En Sıcak Konular

Valla fena fikir değil: ‘Berlinsova’!

25 Şubat 2008 15:58 tsi
Valla fena fikir değil: ‘Berlinsova’! Ruslar, Kosova’nın bağımsızlığına sinirlendi ya, diyorlar ki, ‘Avrupalılar işin ucunu kaçırırsa, Türkler başlarına iş çıkarır!’ İddia, ‘Türkler başka bir Avrupa ülkesinde (!) bağımsızlık isterse, görürsünüz’e geliyor. Olacağ

Kosova’nın bağımsızlık ilanı yüzünden en çok kimin cinleri tepesine fırlamıştır diye sorulsa, tek yanıt Rusya olur. Moskova gerçekten de bu bağımsızlık ilanına köpürmüş bulunuyor. Zaten, “gerekirse Kosova için güç kullanırız” çıkışından daha sert bir üslup diplomatik sözlükde bulunmuyor.

Bu açıklama sert elbette ama sonraki Rusya açıklamasına göre pek eğlenceli değil! Rusya’nın NATO Temsilcisi Dimitri Rogozin’e göre durum şu; “Bir gün Berlin’deki Türkler de kendilerine şu soruyu sorabilirler: ‘Biz neden kendi Berlinosovamızı, Abrikosovamızı ya da Kokosovamızı kurmayalım?”

Kosova’nın bölünmesinin Almanya’daki Türk nüfusa cesaret vereceğini savunan Rogozin, “Bu dünyanın atomizasyonudur. Bundan kim yarar sağlıyor? Tabii ki emperyalizmin eski böl-yönet ilkesini güdenler. Yani ABD” diyor.

Şaka, kaka olmasın da!

Rus resmi temsilcisinin bu sözleri “eğlencelik” olarak alınabilir. Esprili bir tarafının olduğunu da kabul lazım. Ancak bu derece yüksek diplomatik makamdan, bu denli şakamsı çıkışların perde arkasını da okumak lazım.

Şimdilik iki örnek verelim. Rusya, Kosova’nın bağımsızlığı söz konusu olduğundan bu yana iki ciddi gönderme yaptı. Birincisi KKTC. “Madem öyle niye KKTC’yi tanımıyorsunuz” dedi. Yani Türkler üzerinden konuştular.

İkincisi ise işte bu, yani Almanya’daki Türkler üzerinden verilen örnek. İlginç değil mi? Hele Almanya’da üst üste gelen yangınlar anımsandığında. Anlaşılıyor ki iyibilgi, Rusya’nın Türk sevgisi (!) için ayrı bir bakış geliştirmek zorunda kalacak.




Bu haber 1,614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs