‘türban avı’ sürüyor | " /> ‘türban avı’ sürüyor | "/>

En Sıcak Konular

Milliyet’in ‘türban avı’ sürüyor

25 Şubat 2008 15:19 tsi
Milliyet’in 
‘türban avı’
 sürüyor Üniversitelerde türban serbestisinin Çankaya'dan onay alması Milliyet'i 'bir kez daha' harekete geçirdi. Hastanelerde ve liselerde fink atan Milliyet muhabirleri, bakın bugün bizler için hangi türbanlı kadınları ve kızları avladı…

2008 yılına girdik. Özgürlüklerin önündeki engeller birer birer kaldırılıyor. Milliyet ise bozuk saat misali halen okullarda ve kamuda 'türbanlı' avında.

Milliyet’in bugünkü sayısının manşetinin hemen altında genişçe bir bölümde iki ayrı habere yer verildi. Biri ‘Türban kamuda’, öteki, Türban lise bahçesinde’ başlığını taşıyor. Haberler, 16. sayfada ise tam sayfa işlendi.

Haberlerden birinde Haseki Hastanesi’nde muayene yapan bir kadın doktora yer verildi. Tarihi ve yer bilgilerine yer verilen fotoğrafın altında ise Ozan Güzelce imzası var. Bu imza, işin trajikomikliğini iyiden iyiye gözler önüne seriyor. Güzelce, imzası sık sık yayınlanan bir Milliyet fotomuhabiri. Demek ki bu fotoğraf, işi gücü olmayan densiz bir hastane memuru tarafından çekilmiş bir kare değil. Milliyet 'ihbar üzerine' bizzat onlarca hastane ve okula ekip göndermiş. İlk sayfadaki resimde türbanlı doktorun yanında kara çarşaflı bir hasta ya da hasta yakını var. Milliyet böylece, Türkiye'nin nasıl da 'Malezyalaştığını' (!) bir kez daha bize hatırlatıyor. Ancak tüm fotoğrafların flu olmasından anlaşıldığı kadarıyla tüm kareler, muhataplarının rızası alınmadan gizli gizli çekilmiş.

Türbanın üniversitede serbest bırakılması Milliyet haber müdürlerinin oldukça ağırına gitmiş olmalı ki, tasarının Çankaya’da kabulünün hemen ardından hastane hastane türbanlı doktor, okul okul türbanlı öğrenci avına çıkmışlar. Hastanelerde türban avı ile yetinmeyen Milliyet, Güngören’deki bir lisede de türbanlı öğrenci avına çıkmış. Gazete, lisenin bahçesinde saçlarını başörtüsü ile örten birkaç genç kızı teşhir ediyor.

Milliyet’teki sevgili meslektaşlar! Haberin girişinde de ifade ettiğimiz üzere 2008 yılına girdik. Bırakın bu 'avcılık' işini. Aranızda bir tane bile başörtülü muhabir, editör, haber müdürü yok. Sizin demokratlığınızı iyi biliyor bu halk. Zerre kadar tanımadığınız başörtülü kadınlar hakkında her gün yeni bir yalan habere imza atarak güven kaybediyorsunuz. Bu toplumun değerlerine düşmanlık yapmaktan artık ne olur vazgeçin. Bizi de hemen hergün 'avcılık fotoğrafları'nıza analiz yazdırmak zorunda bırakıp zaman kaybettirmeyin.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 1,317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs