şehitlerini uğurluyor | " /> şehitlerini uğurluyor | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye şehitlerini uğurluyor

25 Şubat 2008 09:58 tsi
Türkiye şehitlerini uğurluyor Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı sürdürdüğü kara operasyonunda şehit olan askerlerimiz memleketlerinde toprağa verildi. Yurdun dört bir köşesinde ağıtlar yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı sürdürdüğü kara operasyonunda şehit olan askerlerimiz memleketlerinde toprağa verildi. Operasyonda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Selam Kemer'in kız kardeşi Emine Kemer, kendisini teselli eden kadın askeri görevliye, “Ben teğmen olacaktım. Onun üstünde bir rütbeye sahip olacaktım. Ama onun şu anda elde ettiği şehitlik rütbesinin üstünde rütbe yok” diyerek ağladı.
Şehit Kemer'in (25) cenazesi, öğle saatlerine doğru Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınarak çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Mahmuthisar köyüne getirildi. Cenaze törenine katılan binlerce kişi, araçlarını köy dışında park

ederek köye kadar yürüdü. Köy yakınlarındaki bir tepede bulunan mezarlığa getirilen şehit Astsubay Kemer için burada cenaze namazı kılındı. Şehit Kemer'in cenazesi, cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine katılan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attılar.


Şehidin son görüntüleri herkesi duygulandırdı

Harekatta şehit düşen istihkam er İbrahim Gedik'in cenazesi, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak İskenderpaşa Cami avlusuna getirildi. Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut'un öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Gedik'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Trabzon Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi. Törene katılan vatandaşlar, Türk bayrağı açarak, terör örgütü aleyhinde slogan attılar. Aslen Erzurumlu olan Komando Er İbrahim Gedik'in acemi birliğindeki görüntü ve resimlerinden hazırladığı klip herkesi duygulandırdı.


Operasyona çıkıyorum beni aramayın

Operasyonda şehit düşen Piyade Er Erkan Aslan'ın (22) cenazesi, Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Balaban köyünde toprağa verildi. Şehit er Erkan Aslan için köy meydanında düzenlenen törende, konuşan Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, “Acımız büyüktür. Her ne kadar evladımızı tekrar yaşama geri döndürme imkanımız bulunmazsa da Aslan'ın rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmış olmasıyla teselli buluyoruz” dedi. Aslan'ın operasyona çıkmadan bir gün önce ailesine, “Operasyona çıkacağım. Beni aramayın' demişti.


Türk askerleri için dua ediyorum

Harekata katılarak şehit olan Komando Çavuş Atalay Şeker'in babası Orhan Şeker, “Oğlum iki gün önce telefon açarak Kuzey Irak'a gideceklerini söyledi” diye konuştu. Şehidin annesi Aydanur Şeker ise, “Oğlum ve Türk askeri için hep dua ediyordum 'Allah'ım sen askerimizi koru' diye. Yüreğimize bir acı düştü. Acımız büyük ama vatan sağolsun” dedi.


Çocuğun bize emanet

Operasyonda şehit olan muhabere Uzman Çavuş Murat Bagatur'un (29) Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesindeki baba evinde matem yaşanıyor. Şehit Uzman Çavuşun, Siirt'te bulunan eşi Ayşe ile 1 yaşındaki kızı Gamze de haber üzerine Payas'a gittiler. Operasyon sonrası Payas'a gelmeyi planladıklarını belirten Ayşe Bagatur, “Vatan sağolsun” dedi. Anne Emine Bagatur da “Şehit oldun oğlum, ne mutlu sana. Çocuğunu merak etme, onlar bize emanet” diye göz yaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Bagatur'un cenazesinin, bugün toprağa verilecek


Eşi güçlükle ayakta durdu

Bingöl'ün Yedisu ilçesi kırsalında, şehit olan Muhabere Kıdemli Astsubay Üstçavuş Emre Bolat'ın (28) cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi. Şehit Astsubay Üstçavuş Bolat'ın 6 aylık eşi İlknur Bolat ve annesi Cumaziye Bolat güçlükle ayakta durdu. Hakkari Yüksekova'da şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Çakal'ın cenazesi bugün Karşıyaka toprağa verilecek. Üsteğmen Çakal'ın şehit olduğu haberi, İzmir'in ailesinin evinde büyük üzüntüye yol açtı. Gürçeşme'deki evde, kocasının şehit olduğu haberini alan ve “Canım gitti. Karnımdaki bebeğimle kaldım” diye ağıt yaktı.

Amcası gibi şehit oldu
Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 6 aylık komando er İbrahim Ülger, Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşamını yitiren amcası Cavit Ülger ile aynı mertebeye ulaştı. Şehidin Kırıkkale'deki cenazesine binlerce kişi katıldı


 AYNUR YILMAZ / KIRIKKALE
Siirt 3. Komando Tugayı 3. Bölük'te vatani görevini yaparken Kuzey Irak'ta şehit olan Jandarma Komando Er İbrahim Ülger, 34 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan amcası Cavit Ülger'in ardından ailenin ikinci şehidi oldu.
Askere gitmeden önce babası Ali Ülger ile birlikte Sanayi sitesinde marangozluk yapan İbrahim Ülger şehit olduğunda 1,5 yıllık evliydi. Askere gitmeden önce eşi Sema Ülger ile yaklaşık bir yıl birarada kalma imkanı bulan Ülger'in şehit haberi eşini yıktı. Fırsat buldukları anlarda birbirleri ile konuşarak hasret gideren yeni evli çift, birbirlerine verdikleri umut ve destekle askerliğin bitmesini bekliyordu. Eşinin Kırıkkale'ye dönmesini bekleyen Sema Ülger, bir gece yarısı ansızın gelen acı haberle yıkıldı.

TELEFONLA HELALLİK İSTEDİ

Şehit Ülger, terör yuvalarını yok etmek için çıkılacak "Güneş Operasyonu"nun adından habersiz birliğine gelen hareket emrinden sonra telefona sarıldı. Önce annesi ve babası ardından da yolunu gözetleyen eşi Sema Ülger ile konuşan Şehit Ülger, "şehit" olacağını belirterek, ailesi ile helallik istedi. Oğlunun şehit düştüğü haberiyle yıkılan anne Zennure Ülger, oğlu İbrahim ile 3 gün önce konuştuğunu belirterek, "Oğlumun sesin bir başka geliyordu. Ana yüreği dayanmaz diye bana söylemedi ama şehit olacağı içine doğmuş. Babası ve eşine şehit olacağını söyleyip helallik istemiş" dedi.


BİNLERCE İNSAN UĞURLADI

Şehit Er Ülger'in naaşı önce evine sonra ise cenaze namazının kılınması için Nur Camiine getirildi. Burada ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Kırıkkale Şehitliğine defnedildi. Şehit Ülger'in cenazesine Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kırıkkale Milletvekilleri Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın yanısıra bazı komutanlar da katıldı.

Yeni Şafak



Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs