En Sıcak Konular

Hamburg'da Türk vekillerinin başarısı

25 Şubat 2008 09:52 tsi
Hamburg'da Türk vekillerinin başarısı Hamburg Eyalet Parlamentosu seçimlerinde Türk milletvekili adayları önemli bir başarı gösterdi.

Yeşiller partisinden Nebahat Güçlü, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden Aygün Özkan ve Sol Parti'den Mehmet Yıldız parlamentoya girmeyi başaran isimler oldu. Hiçbir partinin ezici bir çoğunlukla üstünlük sağlayamadığı seçimler için Yeşiller Partisi eş başkanı Reinhard Butikhofer, partisinin büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

Butikhofer, yüzde 9.8'lik bir oy oranı ile daha önceki Hamburg seçimlerden daha fazla bir başarı sağlayamamalarına rağmen, yoğun çalışma ve mücadele sonucu var olan sonuca ulaştıklarını kaydetti.

Butikhofer, "Oldukça katı ve istikrarlı bir çalışmanın ardından bu sonucu elde ettik. Hamburg Senatosu'na, uyguladığı politikanın yanlış olduğunu seçim sonuçlarıyla kanıtlamış olduk. Onları her zaman sert bir dille eleştirdik. Amacımız bu doğrultuda bir sonuç elde etmekti. Biz arzu ettiğimiz hedefe ulaştık" dedi.

Yeşiller partisinden parlamentoya giren Nebahat Güçlü ise asıl hedeflerinin Sosyal Demokratlar'la parlamentoya girmek olduğunu söyledi. Güçlü, "Asıl hedefimiz Sosyal Demokrat Parti ile çoğunluk elde edip iktidar olmaktı. Bunu başaramadık. Koalisyon için görüşmeler başlayacak. Şu anki sonuç, Yeşiller için büyük bir başarıdır.

Bazı partiler büyük oy kaybı yaşadı. Seçmen kararını oy sandığında vermiştir. Ben aslında daha çok Alman vatandaşlığına geçmiş olan göçmenlerini oyunu merak ediyorum. Dört yıldır eyalet meclisindeyim. Bu görevim devam edecek. Daha çok sosyal alanlardaki çalışmalarıma devam edeceğim" diye konuştu.

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Büyükşehir Belediye Başkanı Ole Von Beust ise, parti destekçileri ile seçim sonuçlarını kutlamak için bir araya geldiği merkezde bir konuşma yaptı. Beust "Seçimler büyük bir başarıyla çıktık.

Bundan sonra yapılacakların başında Sosyal Demokratlar ve Yeşiller'le görüşmek gelecektir. Onlarla bir araya gelip koalisyon ortaklığı konusunu müzakere edeceğiz. Seçimlerde Komünistler ve radikallere fırsat tanınmamıştır. Bize yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bu arada CDU'dan ilk kez Türk kökenli bir aday Hamburg'da milletvekili seçildi. Meclise girmeyi başaran Aygün Özkan, partisinin büyük bir başarı gösterdiğini belirterek, "Bu seçimlerden güçlü bir parti olarak çıktık. Ayrıca uyum konusu çok önemli ve ben uyuma büyük önem veriyorum. Çalışmalarım bu yönde olacak. 4 yıldır parti içinde tanınıyorum. Türk Girişimciler Derneği başkanlığını yaptım" dedi.

Yüzde 6.6'lık bir oranla ilk kez Hamburg Eyaleti'nde sandalye sahibi olan Sol Parti'nin adayları arasında olan Mehmet Yıldız da milletvekili seçildi. Yıldız, mecliste daha çok sosyal konularda faaliyet göstereceğini ifade ederek, "Yoğunluklu olarak eğitim konusunda çalışmalarım olacak. Seçimler öncesinde çok çalıştık. Kahve kahve dolaştık. Halkla konuştuk. Hamburg şehrinin bir değişime ihtiyacı vardı. Biz bunu gerçekleştirdik. Üzerinde çalışacağım konular arasında, gençlerin meslek eğitimi, dil eğitim, göçmenler ve bunların sorunları, işsizlik geliyor" diye konuştu.

hurhaber



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs