En Sıcak Konular

Obama aday olursa Şahinler kazanır!

25 Şubat 2008 09:22 tsi
Obama aday olursa Şahinler kazanır! ABD'de başkanlık yarışı giderek kızışıyor. Adayların saf dışı bırakma girişimleri ve karalama kampanyaları en son Cumhuriyetçi McCain'i vurdu. Ancak kulislerde, adı aşk dedikodularına karışsa da 4 Kasım'dan McCain'in zaferle ayrılacağı konuşuluyor.

ABD'de 4 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde yarışacak adayları belirlemek üzere yapılan önseçimler hızla devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti adaylarından John McCain şu ana kadar yapılan eyaletlerde önde giderken Demokrat Parti'de yarış Hillary ve Obama arasında geçiyor. Kulislerde en çok konuşulan konu ise, Cumhuriyetçilerin aday adayı John Mccain'in, adı aşk skandallarına karışsa da, siyahi lider Obama ve Hillary Clinton karşısında galip geleceği. Demokrat cephede, rakibi Hillary Clinton'u şuana kadar 49 eyalette mağlubiyete uğratan Barack Hüseyin Obama'nın artan popülaritesiyle 4 Kasım'a kadar yarışı önde götüreceğini belirten uzmanlar, Amerikan halkının 4 Kasım'a kadar Demokrat cephede siyahi adayı, kadın adaya tercih edeceğini, ancak seçim günü klasik Amerikan ruhuyla hareket ederek Şahinler'in adayı McCain'i seçeceğini belirtiyorlar.

OBAMA ÖNDE AMA...

Yorumcular, dini hassasiyetleri oldukça fazla olan Amerikan halkının, -Müslüman olmadığını açıklasa da- hem siyahi hem de Müslüman bir ailenin çocuğu olan Obama'ya oy vermeyeceğini, Obama'nın aslında Cumhuriyetçilerin ekmeğine yağ sürdüğünü belirtiyorlar. Son 11 ön seçimin tamamını kazanan Obama, partisinin başkan adaylığı için gereken delegelerin sayısında önde giderken, Clinton, bütün umudunu iki büyük eyalet Texas ve Ohio'da 4 Martta yapılacak ön seçimlere bağlamış bulunuyor.


DEMOKRATLAR BÖLÜNDÜ

Associated Press'in tahminlerine göre, Obama en az 1353 delege kazanmış durumda. Clinton'ın ise 1264 delegesi var. Cumhuriyetçi Parti'de başkan adaylığını garantilemek için 1191 delege kazanmak gerekiyor. ABD'de iktidarın uzun süre Cumhuriyetçilerin elinde kalması Demokrat Parti'nin zayıflamasına ve bölünmesine yol açtı. Demokrat seçmenler geleneksel olarak kendilerine destek veren tabanlarından yani beyaz, iş sahibi orta sınıf seçmenlerden gitgide uzaklaşır oldular.


Hillary: Kendinden utanmalısın Obama

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için amansız bir yarışa girişen Hillary Clinton ile Barack Obama arasındaki söz düellosu giderek sertleşiyor. Clinton, kampanya mücadelesindeki kritik noktalardan Ohio eyaletinde bir mitingden sonra yaptığı açıklamada, ra-kibi Obama'nın seçim kampanyası broşürlerinde, kendisinin sağlık konusundaki projelerinin “bariz şekilde yanlış” tanıtıldığını belirterek, kampanya broşürünü elinde sallayarak “Utanmalısın Barack Obama” dedi.

yenişafak



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs