En Sıcak Konular

Godiva çikolatayı böyle yapıyor / Video haber

20 Şubat 2008 17:44 tsi
Ülker'in aldığı çikolata markası Godiva, çikolatayı nasıl yaptığını ilk kez Türk izleyicisine açtı. Şirketin ilk çikolata ustası Pierre Draps, el yapımı çikolatalarının üretimini gösterdi.

Dünyanın en ünlü premium çikolata markası Godiva’nın ilk mağazası olan Brüksel’deki Grand Palace Godiva, yenilenmiş haliyle müşterileriyle yeniden buluştu. 19 Şubat 2008 akşamı gerçekleştirilen resepsiyonla kapılarını dünyanın dört bir yanından gelen çikolataseverlere yeniden açan Godiva Grand Palace onuruna, şirketin ilk çikolata ustası Pierre Draps tarafından bir de koleksiyon oluşturuldu. Koleksiyon Nisan 2008’e kadar Brüksel’de dört ve Paris’te bir mağazada satışa sunulacak.

Draps Ailesi tarafından 1926’da kurulan ünlü Belçika markası Godiva Ballotin’e farklı bir anlam katmaya karar verdi. Büyük çikolatacı, Brüksel’de üretime başladı ve 1956’da ilk dükkanını ünlü Grand Place’ta açtı. Bu dükkanın tabelası, açıldığından bu yana başkentin en önemli tabelası olma özelliğini koruyor ve her gün dünyanın dört bir yanından gelen çikolata tutkunlarını ağırlıyor.

Bu mücevher kutusunun, modern bir şekilde yorumlanmış, geleneksel Belçika değerlerini bünyesinde barındıran bir mağaza konsepti içinde somutlaştırması amacıyla, yenilenmesine yönelik büyük bir projeye hayata geçirildi. Grand Place’daki mağazanın yenilenmesi aynı zamanda kökenlere geri dönüşü de ifade ediyor.

19 Şubat 2008 akşamı düzenlenen bir resepsiyonla mağazayı yeniden müşterileriyle buluşturan Godiva, tarihi mağazanın yeniden açılışını kutlamak amacıyla, sınırlı sayıda üretilecek tarihi bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyon sadece Brüksel ve Paris St Honoré’de Godiva mağazalarında satışa sunuluyor.


Özel sınırlı üretim: Pierre Draps Koleksiyonu

Bu özel Koleksiyon, Godiva’nın, yıllar boyunca yakın ilişkilerini koruduğu, ilk çikolata ustası Pierre Draps tarafından oluşturuldu. Dönemin çikolata ustalarından ikisi, Ilse Wilmots ve Olivier Lots, Pierre Draps ile işbirliği yaparak sekiz enfes çikolata (4 pralin ve 4 truf) tasarladılar.

Pierre Draps, Godiva’nın hikayesini ise şöyle anlatıyor: “Burası bir aile şirketi olarak kuruldu ve hala aynı ortamda çalışılıyor. Bir gün bana güzel bir trüf yap dediler. Elimizde kakaomuz vardı. Ben bu kakaoyu tereyağı ve diğer malzemelerle karıştırıp trüf yaptım. Çok güzel oldu ve herkes çok beğendi. Biz de çok feminen olduğu ve çikolataya çok yakıştığı için o uzun saçlı ve güzel Lady Godiva’nın adını çikolataya vermeye karar verdik. Burada çikolatalar bir zanaatkar titizliği ile yapılır. Çünkü bizler, sevdiğimiz bir işi yapıyoruz. Zaten severek yapmasaydık bu işte bu kadar başarılı olamazdık.”

Her çikolata otantik, geleneksel reçetelere göre hazırlanıyor ve bir Belçika sembolünün ya da tipik bir yerin adını taşıyor. Bu özellikleriyle, koleksiyon, Belçika mirasını ve çikolatacının önemli değerlerini bir kez daha vurguluyor.

4’ü geçmişte Pierre Draps ile çalışmış olan on kişilik bir ekip, geleneksel ve zanaatsal geliştirme sürecine sadık kalarak, her gün bu çikolataları üretecekler.

Pierre Draps: Siyah çikolata içinde nougatine parçacıklı yumuşak siyah ganaj
Grand Place: Sütlü çikolata içinde kahveli krem ganaj
Mer du Nord: Siyah çikolata içinde geleneksel fındık ezmesi
Art Déco: Vanilyalı beyaz çikolata içinde yumuşak çikolata karameli
Sablon: Siyah çikolata tozuyla kaplanmış yumuşak karamel
Dentelle: Kavrulmuş bademle kaplanmış Amaretto’lu taze krema
Forêt de Soignes: %72 siyah çikolata rendesiyle kaplanmış Kirsch’li badem ezmesi
Botanique: Kakaoyla kaplanmış yumuşak çikolata kreması

Çikolatalar, Brüksel’deki muhteşem Grand Place’ın genel görüntüsünü yansıtan bir mücevher kutusu içinde sunuluyor.

Pierre Draps’ın Özel Koleksiyon’u, 2008 yılının 20 Şubat’tan itibaren Nisan ayı sonuna kadar Brüksel’de ve Paris, rue St Honoré’deki mağazalarda çikolataseverlerle buluşacak.

Çikolatayı tüm halleriyle ortaya koyan, ağzıları sulandıracak büyük bir olay…

Bir Belçika mirası

Grand Place’daki yenilenen Godiva mağazası, tasarımıyla ve duruşuyla birçok Belçika değerini bir kanıt gibi üzerinde taşıyor ve bünyesinde barındırıyor.

Mağazanın kapısı aralandığında, özellikle vitrinler ve zemin üzerinde görülebilir grafik öğeler ve çatlak görünümlü karolarla somutlaşmış art deco hareketinin yeniden hayat buluşu dikkat çekiyor. Mağazanın ortasındaki Belçika art deco ürünü bir şamdan, bitirişlerdeki ayrıntılar (duvar dekorasyonları...) ve masalar sayesinde Belçika mirası kendini hemen hissettiriyor.

Yeni mağazada, çikolata uzmanlığını yansıtan Godiva mutfağı sayesinde, sanatsal yön de belirgin bir şekilde öne çıkıyor. Mağazaya gelen müşteriler, çikolata ustalarını, siyah, beyaz ve sütlü çikolata içine batırmak üzere taze meyveleri hazırlarken izleyebilir. Godiva’nın sunduğu en güzel ürünlerin adeta bir gösterisinin yapıldığı tezgah mağazanın en önemli bölümünü oluşturuyor. Burada, ayrıca, satın alınacak çikolatalar seçilebiliyor.

Yaldızlı duvarlar, Ballotin’e ve markaya açıkça atıfta bulunuyor; yaldız rengi ortama sıcaklık ve ışık getiriyor. Aydınlatma, dövme camları olan avizelerle sağlanıyor.

Mağazanın konseptinin oluşturulmasında Belçika mirası temel öğe olarak ele alındığından Belçikalı bir mimarlık ofisi olan Zest ile çalışıldı. Brüksel’in vazgeçilemez Grand Place meydanında, modern olduğu kadar otantik de olan bir mağaza oluşturmak amaçlandı.

Genel Müdür Nicolas Bouvé mağazayla ilgili yaptığı değerlendirmede « Tüketicilerin deneyiminin, mağazamızın tutkusu olan kaliteyi ve zanaatı yansıtan marka ilkeleri üzerinde tekrar hayat bulmaya ihtiyacı vardı » dedi.
Gerçek bir lezzet ilham kaynağını hatırlamak ve devam ettirmek için bir fırsat.

Haber 7
 



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,539 µs