Sezer bunu yapmazdı... | " /> Sezer bunu yapmazdı... | "/>

En Sıcak Konular

Aydınlar: Sezer bunu yapmazdı...

20 Şubat 2008 14:47 tsi
Aydınlar: Sezer bunu yapmazdı... 100 aydın önceki gün Çankaya Köşkü’nde Abdullah Gül ile görüştü. Heyette yer alan TESEV'den Osman Kavala, Gül'ün Kürt meselesinde sorumluluk hissettiğini söyledi. Mete Tunçay ise "Sezer döneminde bunlar olmazdı. O farklı bir âdem idi" dedi.

Kürt sorununun barışçıl yollardan çözülmesini isteyen yaklaşık 100 aydın, önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Gül’ü sorunun çözümü konusunda aktif göreve çağıran aydınlar "Kardeşçe yaşamayı özlediğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Aralarında Prof. Dr Halil Berktay, Prof. Dr Şerif Mardin, Prof. Dr Murat Belge, Prof.Dr. Mete Tunçay, Prof.Dr. Ayşe Buğra, Prof.Dr. Fuat Keyman, Prof.Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Baskın Oran, Prof.Dr Jale Parla, Prof.Dr Turgut Tarhanlı, Osman Kavala, Can Paker, Cengiz Aktar, İbrahim Betil, Oya Baydar, Şevket Pamuk, Tarık Ziya Ekinci, Zeynep Tanbay’ın da bulunduğu aydınlar, hazırladıkları mektubu Çankaya Köşkü’nde Abdullah Gül’e iletti.

iyibilgi, bildiriye imza atan Prof. Dr. Mete Tunçay ve Çankaya Köşkü’ne çıkan heyette yer alan TESEV Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kavala ile görüştü.

“Sezer döneminde bu ziyaret olmazdı; o farklı bir âdem idi”

Prof. Dr. Mete Tunçay, aydınların bu mektupla sorunun çözümü noktasında nasıl bir çaba içine girdiklerini anlattı. Mektubun sembolik bir adım olduğunu kaydederek sözlerine başlayan Tunçay, şöyle devam etti: “Zaten Cumhurbaşkanından, ‘Ya arkadaşlar çok haklısınız. Tamam dediğiniz gibi hareket edeyim’ demesini en azından kendi adıma ben beklemiyordum. Ama Abdullah Gül’ün bizi kabul etmesi de önemli bir adım. Sayın Sezer döneminde bunlar yaşanmazdı. O farklı bir âdem idi. Sayın Gül’ün olaya daha sıcak bakmasını bekliyoruz. Ama mektup yazıldı diye Genelkurmay’ı operasyonu durdurmasını da beklemiyoruz. Ortada bir sorun var. DTP, ‘PKK bir terör örgütüdür’ demezse kapatılacak. Biz, Türk siyasetinin bu sıkışmışlıktan kurtarılması talebini ilettik. Sayın Gül’e, ‘Ya Türkiye’de birlikte yaşayacağız ya da bu işin sonu, Kürt halkının hepten kopması. Askeri operasyonlar çözüm getirmeyecek. Barışı ve siyasi uzlaşmayı hayata geçirmeliyiz’ dedik.”

“Gül bu konuda sorumluluk hissediyor”

Cumhurbaşkanının kabul ettiği heyette yer alan TESEV Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kavala ise ziyaretle ilgili izlenimini aktardı. Gül’ün kendilerini kabul etmesinin bile kendi başına olumlu bir mesaj olduğunu kaydeden Kavala şöyle dedi: “Bu kabul, sorunla ilgileneceğini ve bu konuda sorumluluk hissettiği mesajını taşıyor. Zaten kendisi de görüşmede sorunu önemsediğini, çeşitli çalışmaların yapılmakta olduğunu söyledi. Ziyaretimizin amacı metindeki ifadelerin daha ayrıntılı olarak sunulmasıydı. Hukukçu arkadaşlar daha uzun konuştular. Abdullah gül çok az konuştu. Daha çok bizi dinledi.”

iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,194 µs