En Sıcak Konular

Almanya'daki Türklerin başbakanı kim?

20 Şubat 2008 14:12 tsi
Almanya'daki Türklerin başbakanı kim? Almanya'da, Almanlarla Türklerin çeşitli konulara ilişkin görüşlerinin sorulduğu araştırmaya göre, Almanların çoğu, ülkede yaşayan Türklerin Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakanları olarak gördüğüne inanıyor.

Oysa Almanya'da yaşayan Türklerin büyük bölümü, Angela Merkel'i başbakanları olarak gördüğünü belirtiyor.

Stern dergisi için 1002 Alman ve 501 Türk arasında yapılan araştırmada, ''Almanya'da yaşayan Türkler kimi başbakanları olarak görüyor?'' sorusu yöneltildi. Bu soruya Almanların yüzde 63'ü ''Erdoğan'', yüzde 20'si ''Merkel'' derken, Türklerin yüzde 41'i ''Merkel'', yüzde 25'i ''Erdoğan'' karşılığını verdi.

''Almanlarla Türkler arasında sorun var mı?'' şeklindeki bir soruya karşılık da Almanların yüzde 52'si, Türklerin ise sadece yüzde 22'si ''evet'' cevabını verdi.

''Türkler farklı bölgelerde mi oturmalı?'' şeklindeki bir soruyu ise Almanların sadece yüzde 7'si ''evet'' ile cevaplarken, Türklerin yüzde 24'ü bunu doğru bulduğunu söyledi.

''Türklerin Almanya'daki demokrasi ve hukuku kabul etmeleri gerekiyor mu?'' sorusunu Almanların yüzde 96'sı, Türklerin yüzde 87'si ''evet'' şeklinde cevaplarken, ''Türkler Almanca öğrenmeli mi?'' sorusuna karşılık da Almanların yüzde 94'ü, Türklerin de yüzde 82'si ''evet'' dedi.

Türklerin kendilerini Almanya'nın bir parçası olarak görmeleri gerektiğini ifade eden Almanların oranı yüzde 76 olarak tespit edilirken, bunun böyle olması gerektiğini düşünen Türklerin oranı da yüzde 81 olarak belirlendi.

Araştırmaya göre, Almanların sadece yüzde 59'u, Türklerin uzun süreli Almanya'da kalmayı istemeleri gerektiğini düşünürken, bunu isteyen Türklerin oranının yüzde 81 olduğu kaydedildi.

 AA



Bu haber 172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs