KGB-CIA savaşı! | " /> KGB-CIA savaşı! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'da KGB-CIA savaşı!

20 Şubat 2008 09:40 tsi
Ankara'da KGB-CIA savaşı!
Rusya Devlet Başkanı Putin’in muhalifi olarak tanınan ve zehirlenerek ölümüyle günlerce gündemde kalan eski KGB ajanı Alexander Litvinenko’nun Ankara’da casusluk filmlerini aratmayan günler yaşadığı ortaya çıktı.

Türkiye'de casus filmi gibi olay
 

Zehirlenerek öldürülen eski KGB ajanı Litvinenko’nun Ankara’da casusluk filmlerini aratmayan günler yaşadığı ortaya çıktı. Ajanın eşi ve arkadaşı kaleme aldıkları kitapta Litvinenko’nun ABD’ye sığınmak istediğini ancak bir sonuç alamadığını anlattı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in muhalifi olarak tanınan ve zehirlenerek ölümüyle günlerce gündemde kalan eski KGB ajanı Alexander Litvinenko’nun bir dönem Türkiye’de kaldığı ve Ankara’da bu sırada Amerika’dan yardım istediği ortaya çıktı. Litvinenko’nun arkadaşı Alex Goldfrab ve eşi Marina Litvinenko tarafından yazılan “Bir Muhalifin Ölümü” isimli kitap çıktı.

Litvinenko ile eşi ve çocuğunun Antalya’da 2000 yılında turist gibi dolaştıklarını anlatan Goldfrab, birlikte Ankara’ya gittiklerini, Amerikan Büyükelçiliği’ndeki yetkililerin sığınma talebinde bulunan Litvinenko’dan istedikleri bilgileri almasına karşın sığınma hakkını vermediğini yazdı.

HİLTON KRAL DAİRESİ’NDE

Goldfrab, kitapta Türkiye KGB ajanlarıyla nasıl köşe kapmaca oynadıklarını şöyle anlatı: “Amerikalılardan haber beklerken kaldığımız Ankara Sheraton Otel’de bizi bir Rus ajanının izlediğini anlayınca kiraladığımız araç ile İstanbul’a gittik. Berezovski’nin banka hesabını cömertçe kullanarak Hilton Otel’de Boğaz manzaralı bir kral dairesi tuttuk. Öğleden sonra 16.00’da cep telefonumu açtım. Amerikan elçilğinden görüşmeleri yürüten Mark aradı. Bizi yirmi dakika sonra otelden almaya geleceğini söyledi. Ona İstanbul’a gelmek zorunda olduğumuzu anlattım. Tekrar aradığında ‘Sizi almaktan vazgeçtiler’ diye konuştu.‘Anlamadın mı merkezdekiler fikirlerini değiştirdi’ dedi.

TÜRKİYE BULAŞMAK İSTEMEDİ

Atatürk Havaalanı’na gittiklerini, Litvinenko’nun sahte pasaportunun görevliler tarafından uzun zaman incelendikten sonra İngiltere’ye gidişine izin verildiği anlatılan kitapta Goldfrab, şöyle diyor: “Rusya, Amerika’ya ‘Adamımızın Türkiye’de olduğunu biliyoruz. Eğer onu alırsanız biz de başka yerde sizin kuyruğunuza basarız’ dedi. O zaman Amerikalılar bunca belaya değip değmeyeceğini hesapladı. Ruslar, Türkiye’de bir şey yapmadılar, çünkü müdahale etseler çok gürültü çıkardı. Türkler bu işe bulaşmamak için onun İngiltere’ye gitmesine izin verdi.”

Türkler teslim ederlerse ölürüm

GOLDFRAB, Litvinenko’nun Ankara’dan İstanbul’a doğru giderken sık sık karar değiştirdiğini belirterek şunları anlattı: “Litvinenko, “Rusya’ya canlı olarak dönmeyeceğim. Eğer Türkler beni teslim ederlerse, kendimi öldürürüm” dedi. Birkaç dakika sonra da fikir değiştirip, “Ruslara kendimi teslim edip suçumu itiraf edeceğim. Türkiye’de çürümekten iyidir” diye konuştu.

Bombalı saldırı istihbaratın işi demişti

1999’da Moskova’da 200 sivilin öldüğü saldırıdan istihbaratı sorumlu tutan Litvinenko 2006’da polonyum madeni ile zehirlenerek iki hafta içinde tüm kemikleri eriyip öldü. Eski ajanın Türkiye’deki günlerini anlatan kitap piyasaya çıktı.
 
akşam



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,191 µs