PKK'ya karşı biz de çok şehit verdik | " /> PKK'ya karşı biz de çok şehit verdik | "/>

En Sıcak Konular

İranlı albay: PKK'ya karşı biz de çok şehit verdik

20 Şubat 2008 08:49 tsi
İran'ın Makü kenti 1 Derece Hudut Komiseri Albay Muhammet Ali Cihanbahş, "Terör örgütü PKK'ya yönelik Türkiye'de olduğu gibi İran topraklarında da operasyonlar icra edilmiş, bu uğurda güvenlik güçlerimiz çok sayıda şehit vermiştir.'' dedi.

Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yapılacak sınır güvenliği toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Albay Cihanbahş başkanlığındaki 8 kişilik heyet, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Hem İran hem de Türkiye tarafındaki güvenlik güçlerinin gösterdiği gayret ve harcadığı mesainin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Albay Cihanbahş, güvenlik güçlerinin gayreti sonucunda her iki ülke sınırında şu ana kadar üzücü bir olay yaşanmadığını ifade etti.

Gazetecilerin, "İran'da terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon söz konusu mu?'' yönündeki sorusu üzerine Albay Cihanbahş, şunları kaydetti: "Terör örgütü PKK'ya yönelik Türkiye'de olduğu gibi İran topraklarında da operasyonlar icra edilmiş, bu uğurda güvenlik güçlerimiz çok sayıda şehit vermiştir. İran'da sürdürülen operasyonlar, Türkiye'deki gibi kararlılıkla yürütülmektedir. Terör, ister Türkiye'de ister İran'da olsun; İran devleti bunu yapanları mahkum etmekte ve kınamaktadır. Bu husustaki tavrımız kesin ve nettir." Van Valisi Özdemir Çakacak da İran heyetini Van'da görmekten mutluluk duyduğunu bildirerek, İran ile Türkiye arasında 1917 yılında imzalanan antlaşma çerçevesinde sınır olaylarının görüşüldüğü güvenlik toplantısının düzenli bir şekilde yapıldığını anlattı. Vali Çakacak başkanlığında yapılacak toplantıya, İran ve Türkiye'den 18 yetkilinin katılacağı belirtildi.

Zaman



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs