En Sıcak Konular

"İsrail, Lübnan'a kimyasal bomba attı!"

0 0 0000 00:00 tsi
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Amerikan Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve İslam Tarihi uzmanı olarak görev yapan 44 yaşındaki Dr. Karen Pinto, İsrail'in Lübnan'a kimyasal bomba attığını iddia etti.

Dr. Karen Pinto, yazar eşi Kanadalı 47 yaşındaki Devon Richards ve kızı 4 yaşındaki Safiye ile birlikte savaşın 22'nci günü Suriye üzerinden karayoluyla Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Gözcüler Beldesi'ne geldi. Burada kiraladıkları bir evde kalan Dr. Karen Pinto, Lübnan'da yaşadığı dehşeti anlattı.

Lübnan'a geri dönmeyi düşündüğünü, ancak savaş ortamının biraz daha ortadan kalkmasını beklediklerini anlatan Dr. Karen Pinto, İsrail'in saldırı sırasında Lübnan'a kimyasal bomba attığını ileri sürdü. İsrail'in bu nedenle uluslararası hukuk kurallarını çiğnediğini savunan Pinto, savaşın 22'nci günü Türkiye'ye geldiğini, kızının hala gürültüyü bombalama olarak algıladığını söyledi. Daha önce Pakistan- Hindistan savaşını yaşadığını anlatan Dr. Pinto, şunları söyledi:

"Daha önce de savaş görmüştüm. Ama bu çok farklı ve kötüydü. Önce uzaktan sesi duyuluyor, sonra bombaları görüyorsunuz. Tüyleri diken diken eden gürültü ve görüntüleri yaşıyorsunuz. Parkta çocuklar oynarken, sivillerin bulunduğu yerleşim alanına bombalar atılıyordu. İsrail, Lübnan saldırısında özel tip bombalar kullandı. Bu bombalar atıldığı bölgede mantar tipinde göğe doğru yükselen dev bulutlar oluşturuyordu. Orada gece ve gündüz duyduğunuz tek ses, uçak ve bomba sesleriydi. Sonra da bağırtılar. İsrail, Lübnan'a kimyasal bombalar attı. Misket, fosfor, napalm bombası ile yangına yol açan bombalar attı. Bu bombalar, Beyrut'un, Lübnan'ın birçok sivil yerleşim alanlarına atıldı. Binlerce insan bu bombalardan yandı, yaralandı."

Lübnan'da 2 bine yakın BM gücünün 30 yıldır bulunduğunu, ama bölgede değişen tek şeyin, saldırının artması olduğunu anlatan Dr. Pinto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oraya gidecek BM gücünün hedeflerini belirleyip, uygulaması lazım. Ve gerektiğinde savaşabilmesi lazım. Eskisi gibi, hatta İsrail'in 'yanlışlıkla' BM görevlilerini öldürmesine dahi ses çıkartmayacaksa, değişen bir şey olmaz. Bölgeye barışın gelmesinin en önemli unsurunu karşılıklı esir değişiminin yaşama geçirilmesi olarak da görüyorum. Lübnan halkı da Hizbullah'ı destekliyor ve onlara güveniyor. BM barış gücü oraya gidecekse olabildiğince güçlü olmalı. Zayıf olursa, 10 yıl sonra aynı şeyler tekrar yaşanır."

Türk askerinin Lübnan'a gitmesinin iyi olacağını da savunan Dr. Pinto, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu, ancak kurulu yaşamını sürdürmek için Lübnan'a dönmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Dr. Pinto'nun Kanadalı eşi Devon Richards ise, Lübnan'da savaşın birinci bölümünün bittiğini, ikinci bölümünde ise nelerin yaşanacağını bilemediklerini ancak Lübnan'a dönmek istediklerini söyledi.

DHA



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,305 µs